Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι σχέση μπορεί να έχει η Γορτυνία με μερικούς από τους μεγαλύτερους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης;

Τι σχέση μπορεί να έχει η Γορτυνία με μερικούς από τους μεγαλύτερους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης;
?Η απάντηση θα σας προκαλέσει έκπληξη αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους πρίγκιπες και διαδόχους ευρωπαϊκών βασιλείων αυτή την στιγμή έχουν καταγωγή από την Γορτυνία μας, σε ένα παράξενο παιχνίδι της τύχης !
?Πιο συγκεκριμένα δυο φορές μόνο έτυχε να παντρευτούν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας άτομα από μη δυναστικές οικογένειες, η πρώτη ήταν η σύζυγος του Βασιλιά Αλεξάνδρου Α’, η Ασπασία Μάνου και η δεύτερη φορά ήταν η σύζυγος του Πρίγκιπα Μιχάηλ της Ελλάδος και της Δανίας, η Μαρίνα Καρέλλα.
Και οι δυο αυτές κυρίες συμπτωματικά κατάγονται από την Γορτυνία, η μεν πρώτη Ασπασία Μάνου από την πλευρά της μητέρας της (Μαρία Αργυροπούλου το γένος Πετράκη ) από την Δημητσάνα ενώ η δεύτερη, η Μαρίνα Καρέλλα κόρη του Βιομηχάνου θεοδωρου Καρέλλα από το Θεόκτιστο Γορτυνίας !
?Για να μην σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες θα σας αναφέρω ότι η κόρη της Ασπασίας Μάνου, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, έγινε Βασίλισσα της Γιουγκοσλαβίας και είναι η μητέρα του σημερινού τιτουλάριου διαδόχου του θρόνου της Σερβίας, του Πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας ( ο οποίος έχει παντρευτεί την επίσης Ελληνίδα, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ).
?Τέλος η πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Μιχάηλ της Ελλάδας και της Μαρίνας Καρέλλα, η πριγκίπισσα Όλγα - Δούκισσα της Αόστης, έχει παντρευτεί τον πρίγκιπα Αϊμόνε του οίκου της Σαβοΐας- Αόστης, τιτουλάριο διάδοχο του Ιταλικού θρόνου και έχουν απόκτησει μαζί δυο αγόρια.
?Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν σήμερα η Σερβία και η Ιταλία ήταν ακόμα βασίλεια, τότε και στους δυο θρόνους οι διάδοχοι θα ήταν και Γορτυνιακής καταγωγής!
✌️Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η φράση «οποία πέτρα και αν σηκώσεις από κάτω θα βρείς έναν Γορτύνιο !»

Nick Batalis

3 σχόλια

  • Γλογοβιτης
    Γλογοβιτης Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 01:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ρε Τοπόστα..μέχρι πριγκίπησες έχεις βγάλει..

  • Αααα
    Αααα Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν πήγε ο Γόρτυνιος στο φεγγάρι βρήκε τον Καστρίτη να πουλάει ριγανη

  • Gortynia
    Gortynia Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 00:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Πρίγκηπας Μιχαήλ, επειδή η Μαρίνα Καρέλλα δεν ήταν γαλαζοαίματη, παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του στη διαδοχή του ελληνικού θρόνου. Μόνο Γορτύνια μπορούσε να το πετύχει αυτό…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...