Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Αποκρουστικό και αντιλαϊκό το πρόσωπο της δημοτικής αρχής στη Γορτυνία» λέει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Αποκρουστικό και αντιλαϊκό το πρόσωπο της δημοτικής αρχής στη Γορτυνία» λέει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γορτυνίας για το θέμα των λαϊκών αγορών αναφέρεται: «Η χριστουγεννιάτικη απόφαση της δημοτικής αρχής Γορτυνίας να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών απαγορεύοντας να πωλούν στα χωριά με πρόσχημα τη μη παροχή «άδειας χωροθέτησης» δείχνει το αποκρουστικό και αντιλαϊκό της πρόσωπο. Με τη συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση, η δημοτική αρχή αναπαραγάγει το ευτελές και διχαστικό επιχείρημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης,  της ΕΕ και των δημοτικών τους παρατάξεων ότι για τα προβλήματα των μικρομάγαζων φταίει δήθεν το...παρεμπόριο.

Είναι ακριβώς η ίδια λογική της δήθεν «προάσπισης της...νομιμότητας» και της «καταπολέμησης του παρεμπορίου» που το προηγούμενο διάστημα έδωσε το πάτημα σε ρατσιστικές-φασιστικές ομάδες να αναλάβουν δράση στις λαϊκές αγορές με θύματα Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οι έμποροι που λειτουργούν με τεράστιες δυσκολίες κάποιο μικρομάγαζο-επιχείρηση στη Γορτυνία οφείλουν να κατανοήσουν ότι ο αντίπαλός τους δεν είναι οι μικροπωλητές που γυρίζουν τα χωριά για να βγάλουν το μεροκάματο, αλλά η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που εξαθλιώνει το λαό, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, μειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών βάζοντας με αυτό τον τρόπο λουκέτα και στα μαγαζιά. Ο αντίπαλός τους είναι η πολιτική της ερήμωσης που διώχνει τον κόσμο από τα χωριά, η πολιτική που πνίγει την οικονομική δραστηριότητα στην επαρχία.

Για να αντέξουν τα μικρομάγαζα στη Γορτυνία, η λύση δεν είναι ο εξοστρακισμός των μικροπωλητών από τις λαϊκές αγορές. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης και ανακούφισης, όπως μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα των χρεών στις τράπεζες, μείωση ενοικίων, απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, να σταματήσει να στρέφει με την πολιτική της τη μια ομάδα πολιτών εναντίον της άλλης (ντόπιοι έμποροι εναντίον μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές). Καλούμε τους Γορτύνιους σε πλατιά λαϊκή συσπείρωση για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας, της ερήμωσης και των λουκέτων.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...