Το φως της παράδοσης και της ελπίδας πλημμύρισε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα το Δημαρχείο στη Δημητσάνα (εικόνες)
Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και μελωδικές νότες πλημμύρισε σήμερα το Δημαρχείο, όταν παιδιά από τη Δημητσάνα επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη για να του ψάλλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και γιορτινής θαλπωρής, οι μικροί επισκέπτες έδωσαν το πρώτο, φωτεινό μήνυμα της νέας χρονιάς, ψάλλοντας με καθαρή καρδιά τους γνώριμους στίχους:
«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά… Κι αρχή κι αρχή καλός μας χρόνος …Εκκλησιά εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος», λόγια που κουβαλούν μνήμες, πίστη και ελπίδα, βαθιά ριζωμένες στην παράδοση του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος, με εμφανή συγκίνηση και σεβασμό στο πνευματικό μήνυμα των ημερών, υποδέχθηκε τα παιδιά και ευχήθηκε σε εκείνα και στις οικογένειες τους υγεία, πρόοδο και μια χρονιά φωτισμένη από αξίες, αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Η παρουσία των παιδιών σκόρπισε χαρά και σε όλο το προσωπικό του Δήμου, υπενθυμίζοντας ότι η ελπίδα για το αύριο γεννιέται μέσα από την αθωότητα, την πίστη και τη συλλογικότητα.
Ο Δήμος Γορτυνίας εύχεται το νέο έτος να είναι δημιουργικό, ειρηνικό και ευλογημένο για κάθε δημότη, με οδηγό τις παραδόσεις μας και το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο κοινό μέλλον.
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
Σχετικά Άρθρα
- Στήριξη του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Τρίπολης στους αγρότες στο μπλόκο της ΒΙ.ΠΕ.
- Θετικό κλίμα και αυξημένη κίνηση στην Τρίπολη για την έλευση του 2026 - Το μήνυμα Τζιούμη! (εικόνες)
- Μαίναλο | Με μια εντυπωσιακή εξόρμηση έκλεισε η χρονιά για τον ΣΑΟΟ (εικόνες)
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)
- Με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς γέμισαν τα Τρόπαια Γορτυνίας (vd)






