Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θετικές εξελίξεις για το δρόμο Παραλογγοί- Τριπόταμα στη Γορτυνία

Θετικές εξελίξεις για το δρόμο Παραλογγοί- Τριπόταμα στη Γορτυνία
Σε διαγωνισμό για την επικαιροποίηση  και ολοκλήρωση των μελετών της Επαρχιακής Οδού Παραλογγοί – Τριπόταμα στη Γορτυνία, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από απόφαση που ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή στην συνεδρίασή της, την 4η Μαρτίου για τη διάθεση του ποσού που απαιτείται. Η μελέτη που θα συνταχθεί αφορά συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Παραλογγοί- Τριπόταμα στο δήμο Γορτυνίας, ΔΕ Κοντοβαζαίνης, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων. Είχε προηγηθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Μάιο του 2013. 
Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο σε μία περιοχή με έντονα γεωλογικά προβλήματα τα οποία δεν επέτρεψαν, όπως αναφέρθηκε και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την ολοκλήρωση με προηγούμενη εργολαβία του Γ’ ΚΠΣ.
Όσον αφορά το ιστορικό του έργου
Αρχικά το 1998 από την Νομαρχία Αρκαδία ανατέθηκε με διαγωνισμό και εκπονήθηκε μελέτη  για τμήμα 3,7χιλιομέτρων που αφορούσε ενδιάμεσο τμήμα της συνολικής οδού των 8χιλιομέτρων. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και το έργο εντάχθηκε στο Γ’ΚΠΣ. Τμήμα της εργολαβίας κατασκευάστηκε αλλά λόγω των έντονων γεωλογικών προβλημάτων (εκτεταμένη κατολίσθηση των πρανών) η εργολαβία διακόπηκε.
Στη συνέχεια εκπονήθηκαν γεωτεχνικές και γεωλογικές μελέτες που πρότειναν λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διακοπείσα εργολαβία με στόχο την ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.
Η μελέτη που θα γίνει αφορά την πλήρη ολοκλήρωση των υπολειπόμενων μελετών τόσο για το ενδιάμεσο τμήμα της διακοπείσας εργολαβίας όσο και για τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου.
Συγκεκριμένα θα γίνουν μελέτες οδοποιίας, γεωτεχνικές μελέτες, υδραυλικές μελέτες, περιβαλλοντικές μελέτες ενώ θα συνταχθούν και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου των 8 χιλιομέτρων.
Το ποσό σύμφωνα με προεκτιμήσεις φθάνει στις 35.670,00 ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότηση θα γίνει από τους ΚΑΠ 2013. Ενώ για την κατασκευή του έργου στόχος είναι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
 
Ε.Τ. - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...