Menu
RSS
Τρίτη, 17/02/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Λαϊκή συσπείρωση Γορτυνίας | Εμπαιγμός η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη - Αποκόπηκαν συγκοινωνιακά από το ΚΤΕΛ οι Δημοτικές ενότητες Λαγκαδίων, Τροπαίων, Κοντοβάζαινας και Ηραίας

Λαϊκή συσπείρωση Γορτυνίας | Εμπαιγμός η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη - Αποκόπηκαν συγκοινωνιακά από το ΚΤΕΛ οι Δημοτικές ενότητες Λαγκαδίων, Τροπαίων, Κοντοβάζαινας και Ηραίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 «Για τα προβλήματα από  κατολισθήσεις και πλημμύρες στη Γορτυνία».

Μεγάλη συζήτηση είχε γίνει την άνοιξη του 2025 για τα κατολισθητικά φαινόμενα  στο δρόμο Τρίπολης Πύργου,  στην περιοχή των Λαγκαδίων.

Όταν επιτέλους μετά από κινητοποιήσεις 2 μηνών, δόθηκε ο δρόμος στην κυκλοφορία, το ερώτημα που υπήρχε τότε: «τελικά άνοιξε ο δρόμος ή άνοιξε μέχρι να ξανακλείσει;»,πήρε απάντηση σε λιγότερο από ένα χρόνο!!

Σήμερα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με το δρόμο αποκλεισμένο πριν την είσοδο των Λαγκαδίων, με βράχους να κρέμονται  και οι χρήστες του δρόμου να ταξιδεύουν βάζοντας κυριολεκτικά «το κεφάλι τους στον ντορβά!».

Βέβαια σήμερα το πρόβλημα των κατολισθήσεων στα Λαγκάδια, συμπληρώνεται με τις κατολισθήσεις στο τμήμα από Τουμπίτσι έως Ερύμανθο, αφού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έργο αντιδιαβρωτικής – αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει η ανακοίνωση του ΚΤΕΛ, που με βάση την απόφαση της Αστυνομίας για διακοπή της κυκλοφορίαςπερίπου 2 χιλιόμετρα πριν τα λαγκάδια  και τις κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, αποκόπτει  συγκοινωνιακά τόσο από την Τρίπολη όσο και από την έδρα του Δήμου, τις Δημοτικές ενότητες Λαγκαδίων, Τροπαίων, Κοντοβάζαινας και Ηραίας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που μετράει τα πάντα με τη μεζούρα του κόστους -οφέλους. Γι αυτό παρά τα μεγάλα λόγια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ερήμωσης, όταν έρχεται η στιγμή του «δια ταύτα», ο δρόμος Τρίπολης Πύργου δεν είναι προτεραιότητα,  η παράκαμψη Λαγκαδίων και τα αντιπλημμυρικά εμποδίζονται από τη δημοσιονομική στενότητα, την οποία όσοι επικαλούνται  δεν βρίσκουν  100 εκατομμύρια για το δρόμο!

Την ίδια στιγμή όμως βρίσκουν και χαρίζουν  δις στις τράπεζες με τον αναβαλλόμενο φόρο, βρίσκουν και επιδοτούν με εκατομμύρια τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων κλπ. Και αυτή την πολιτική υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις  και στηρίζουν η περιφερειακή και δημοτική αρχή.

Αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό  για τους κατοίκους της Γορτυνίας η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν αυτή δεν συνοδεύεται και από την αναγκαία χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της βατότητας στο σύνολο του οδικού Δικτύου, (όχι μόνο στην ΕΟ Τρίπολης -Πύργου αλλά και σε πολλά σημεία του επαρχιακού  οδικού δικτύου όπως πχ στην ΔΕ Κοντοβάζαινας, Τρικολώνων, Δημητσάνας, Τροπαίων), την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς και την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών έργων, ώστε να μην έχουμε επανάληψη των φαινομένων.

17/2/2025

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...