Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δάφνη για την κακή κατάσταση των δρόμων στη Γορτυνία (vd)
Με έντονη παρουσία κατοίκων από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δάφνη Γορτυνίας, με βασικό αίτημα την άμεση βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου. Παρά τις επιμέρους διαφορές, οι συμμετέχοντες έστειλαν μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως το ζήτημα των δρόμων αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και απαιτεί άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη μακροχρόνια αδιαφορία, ενώ παράλληλα δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από οργανωμένες και συλλογικές δράσεις. Ήδη προγραμματίζεται νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα, με στόχο τη σύσταση επιτροπής και τον καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημήτρη Μπουρνά:
Σήμερα συγκεντρωθήκαμε στη Δάφνη Γορτυνίας, κάτοικοι από τα γύρω χωριά, και διαμαρτυρηθήκαμε για την κατάσταση των δρόμων.
Δεν έχει σημασία αν ήμασταν λίγοι ή πολλοί, αλλά το ότι παραμερίσαμε πολιτικές διαφορές και ενώσαμε τις φωνές μας για ένα κοινό πρόβλημα.
Αποφασίσαμε την οργάνωση του αγώνα και τη συνέχισή του για την ανάδειξη και τη λύση του προβλήματος, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των υπευθύνων για την κατάσταση της περιοχής.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους παρευρέθηκαν για τη συμμετοχή τους και για την επιθυμία τους για αυτοοργάνωση.
Ορίστηκε, για αμέσως μετά το Πάσχα, νέα συνάντηση με σκοπό τη σύσταση επιτροπής για την οργάνωση του αγώνα, όσον αφορά τους τρόπους διαμαρτυρίας αλλά και την ημερομηνία της επόμενης συγκέντρωσης.
Τώρα πλέον, ο αγώνας δεν θα είναι ένα διαδικτυακό κάλεσμα από ένα μεμονωμένο άτομο, αλλά μια οργανωμένη διαμαρτυρία από μεγάλο πλήθος ανθρώπων που, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, αυτοοργανώνεται, διαμαρτύρεται, συμμετέχει και προτείνει λύσεις.
Θα σας ενημερώσουμε για την επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει πολύ σύντομα (το ευτυχές και η απόλυτη επιτυχία θα είναι να μη χρειαστεί να γίνει).
Περιμένουμε τη δέσμευση της Περιφέρειας ότι θα διαχωριστεί το κομμάτι του δρόμου Κοκλαμά–Λούβρου από την παράκαμψη Λαγκαδίων και θα κατασκευαστεί ένας καινούργιος δρόμος, όπως ήταν ο παλαιότερος σχεδιασμός που έμεινε στα χαρτιά, καθώς και ότι θα δοθεί μόνιμη λύση στην επισκευή των δρόμων προς Ράχες, Χώρα και Λιβαδάκι.
Η δέσμευση θα πρέπει να περιλαμβάνει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με μικρές αποκλίσεις.
Tags:
Γορτυνία,Σχετικά Άρθρα
- Ελληνική Ομάδα Διάσωσης | Παρέλαβε το Άγιο Φως από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το μεταφέρει στην Αρκαδία!
- Ξύπνησε μνήμες η φωτογραφία του σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού από τα γυρίσματα της ταινίας "Μάθε παιδί μου γράμματα" στη Στεμνίτσα!
- Το Μήνυμα του Αερόστατου στο Λεωνίδιο! (vd)
- Μοσχομύρισε νεράντζια το Λεωνίδιο (εικόνες)
- Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου κι η Λιτάνευση των Επιταφίων του Λεβιδίου (εικόνες)






