Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπέρ της αξιοποίησης του παραμελημένου Σανατόριου Ιθώμης ο Δήμος Γορτυνίας

Υπέρ της αξιοποίησης του παραμελημένου Σανατόριου Ιθώμης ο Δήμος Γορτυνίας
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/9/2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας μεταξύ του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου και του Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου.
Θέμα της συνάντησης ήταν η προοπτική αξιοποίησης του σανατορίου «Ιθώμη» το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η καταγραφή της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από πλευράς του νοσηλευτικού ιδρύματος ο Νομικός Σύμβουλος κ.Χρήστος Αρχοντής και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, κ.Σοφία Κορακοβούνη και κ.Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου ενώ από την πλευρά του Δήμου Γορτυνίας ο Αντιδήμαρχος κ.Τάκης Καραντώνης και στελέχη του Δήμου.
Από την συζήτηση προέκυψε η από κοινού πρόθεση για συνεργασία και συνέργεια προκειμένου να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του.
Επισημαίνεται, ότι το οικόπεδο και οι υποδομές του σανατορίου, είχαν αφεθεί στη λήθη για πολλά χρόνια, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος απώλειας -τόσο λόγω καταπατήσεων από ιδιώτες, όσο και λόγω διεκδικήσεων που είχε εγείρει το Δασαρχείο Βυτίνας.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Γορτυνίας έχει έρθει σε επικοινωνία με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο οποίο ανήκει αυτό το σημαντικό για τον Δήμο ακίνητο, με σκοπό την διασφάλιση και την αξιοποίησή του, με αποτέλεσμα την χτεσινή συνάντηση.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος με αφορμή την συνάντηση δήλωσε: «Το Σανατόριο της Βυτίνας «ΙΘΩΜΗ» αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τον Δήμο Γορτυνίας και η αξιοποίησή του αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται
για ένα ιστορικό ακίνητο, συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της χώρας και της περιοχής μας και η αξιοίησή του θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη
για την Βυτίνα, την Γορτυνία και την περιοχή του Μαινάλου γενικότερα.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο οποίο ανήκει, έχει κάνει σημαντικά βήματα για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας του και κατά την συνάντησή μας με την διοίκηση του νοσοκομείου διαπιστώθηκε κατ'αρχήν συμφωνία στην κατεύθυνση προς την οποία θα επιδιώξουμε την
από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου για βιώσιμη ανάπτυξη. Η συνεργασία των δημόσιων φορέων που εκπροσωπούμε αποτελεί εγγύηση για την
αξιοποίησή του με τρόπο σύμφωνο με την αναπτυξιακή ταυτότητα της Γορτυνίας.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή κ. Γ.Μπέζο και τους εκπροσώπους της διοίκησης και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που ανταποκρίθηκαν θετικά και ουσιαστικά στο αίτημά μας για συνεργασία.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...