Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράταση για έργα σε δρόμο της Γορτυνίας

Παράταση για έργα σε δρόμο της Γορτυνίας
Κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των μελών Γόντικα, Πατσαρίνου και Γκανά), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΡΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗ -ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗ», αναδόχου Αναστάσιου Γεωργιόπουλου, από πιστώσεις ΚΑΠ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, από 30-6-2015 έως 30-9-2015 με αναθεώρηση.

Η Πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, έλαβε το λόγο και ανέφερε ότι «η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου δεν οφείλετε πιθανόν σε υπαιτιότητα του αναδόχου άλλα και σε διοικητικές καθυστερήσεις της νομιμοποίησης παλαιοτέρων παρατάσεων. Πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή με την με αριθμό 719/2015 απόφασή της κατά τη συνεδρίασή αυτής την 16/4/2015 αποφάσισε επί της από 4/12/2014 προηγούμενης αίτησης του αναδόχου.

Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 28/5/2015 και η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έκρινε ως νόμιμη την εν λόγω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την 5/6/2015 με το α.π. 46275/6499/2015 έγγραφό της.

Με δεδομένο τα ανωτέρω την καθυστέρηση της νομιμότητας προηγούμενων παρατάσεων ο ανάδοχος όπως δηλώνει στο αίτημα του για παράταση μέχρι 30/9/2015 θεώρησε ότι δεν θα έπρεπε να συνεχίσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την ημερομηνία όπου θα είχε νομιμοποιηθεί η προηγούμενη παράταση. Άρα είναι προφανές ότι ο ανάδοχος αιτείται ενός αιτήματος για το οποίο δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη.

Με δεδομένο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις για την εκτέλεση των εργασιών, έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που υπήρξαν στην γεωγραφική περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

Με δεδομένο όλα τα ανωτέρω και επειδή πρόκειται για ένα έργο το οποίο πρέπει άμεσα να παραδοθεί στους πολίτες της Αρκαδίας προτείνουμε να δοθεί ως τελευταία παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών το χρονικό διάστημα από 30/6/2015 εως 30/9/2015 με αναθεώρηση.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...