Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βραβείο για το Γορτυνιακό λάδι με τις φαρμακευτικές ιδιότητες! (εικόνες)

Βραβείο για το Γορτυνιακό λάδι με τις φαρμακευτικές ιδιότητες! (εικόνες)
Βράβευση ελαιοπαραγωγών και της Αρκαδίας στη διάρκεια συνεδρίου για το λάδι έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.
Από την Αρκαδία βραβεύτηκαν ο Αντώνης Δρεμέτσικας από το Τουμπίτσι και ο Κ.Μαθιόπουλος από τη Ριζοσπηλιά για το λάδι "Σταγόνα ζωής".
Το λάδι των δύο παραγωγών έχει μεγάλα ποσοστά σε φαινόλες και ελαιοκανθάλη μετά τις μετρήσεις που έγινε σε αυτά, ενώ θα πρέπει και άλλοι παραγωγοί της Γορτυνίας να δώσουν το λάδι τους για μέτρηση.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου από τους επιστήμονες το λάδι ενός μεγάλου τμήματος της Γορτυνίας έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, σημειώνει: "Με την παρουσία μου στην τελετή βράβευσης μίλησα και για την ανάγκη το λάδι της περιοχής να ονομαστεί επίσημα "ΑΡΚΑΔΙΑ", αφού το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής είναι στα χωριά της Γορτυνίας, ενώ το όνομα "ΑΡΚΑΔΙΑ" είναι γνωστό διεθνώς (πόλεις, Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο φέρουν το όνομα "ΑΡΚΑΔΙΑ") ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το κίνημα της Αναγέννησης που ονομάστηκε ΑΡΚΑΔΙΣΜΟΣ, ακριβώς γιατί η Αρκαδία ταυτίζεται όχι μόνο με το φυσικό τρόπο ζωής αλλά και με την ποιότητα των προϊόντων και το εξαίρετο περιβάλλον της.
Έτσι λοιπόν δεν έχει σε τίποτα να υστερήσει το όνομα "ΑΡΚΑΔΙΑ" και θεωρούμε πως θα πρέπει η ονομασία του λαδιού να είναι αυτή. Στο πλαίσιο αυτό θα επιμείνουμε στο αίτημά μας και πιστεύουμε πως θα πετύχουμε το σκοπό μας, προβάλλοντας και μέσω του λαδιού, την Αρκαδία μας.
Και βέβαια στο σχεδιασμό μας είναι και άλλες δράσεις για την προβολή και διαφήμιση των άριστων προϊόντων του τόπου μας και εν προκειμένω του λαδιού.
(Ευχαριστίες και στον καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Προκόπη Μαγιάτη για την όλη συνεισφορά του καθώς και σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στο συνέδριο)."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...