Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Βαλτεσινίκο!

Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Βαλτεσινίκο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" μετά από πρόταση της συμπατριώτισσας μας Μαρίας Αναγνωστοπούλου, προτίθεται να οργανώσει, σε συνεργασία με, α) την ταβέρνα ”ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ”, β) την ταβέρνα “ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ” μικρή δανειστική βιβλιοθήκη μεταχειρισμένων βιβλίων για ενήλικες και παιδιά σε κάθε ένα κατάστημα, με κύρια ομάδα - στόχο τους ντόπιους κατοίκους και δευτερογενώς τους επισκέπτες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καταστεί εύκολη, ανέξοδη και γρήγορη η πρόσβαση των κατοίκων του χωριού στην ανάγνωση κυρίως λογοτεχνικών, αλλά και άλλων ειδών βιβλίων και να συμβάλει έτσι στη μόρφωση και την ψυχαγωγία τους. Σημειωτέον ότι το εγχείρημα αυτό, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, δηλαδή τη διάθεση των βιβλίων από τα καταστήματα του χωριού, είναι καινοτόμο για την περιοχή μας και ίσως και πολύ ευρύτερα.

Θα πρέπει να γίνει από την αρχή σαφές ότι το εγχείρημα αυτό δεν περιλαμβάνει κανενός είδους οικονομικής δοσοληψίας.

Α. Δανειστική βιβλιοθήκη βιβλίων για ενήλικες

Για τη συγκρότηση της συλλογής βιβλίων που θα διατεθούν στα συνεργαζόμενα καταστήματα, παρακαλείστε κατά τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου (6 έως 20 Αυγούστου 2016) να φέρετε μαζί σας στο χωριό και συγκεκριμένα στο παζάρι βιβλίου, στην κάτω πλατεία , ώρες 17:00 έως 22:00 , όσα βιβλία λογοτεχνίας θέλετε να δωρίσετε για τον σκοπό αυτό, λογοτεχνικά ή άλλα βιβλία μορφωτικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου, π.χ. ιστορικά, λαογραφικά, μαγειρικής, εκλαϊκευμένης επιστήμης κ.λπ. Τα βιβλία αυτά θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη ή πολύ καλή κατάσταση, να μην είναι γραμμένα και να μην έχουν μέσα σημειώσεις και γενικά να είναι σε μια πολύ ευπρεπή κατάσταση, έτσι ώστε ο άνθρωπος που θα τα δανειστεί να μπορεί να απολαύσει το διάβασμά τους.

Στα βιβλία θα τοποθετηθεί μία αυτοκόλλητη ράχη και θα αρχειοθετηθούν με πολύ απλό τρόπο, δηλαδή με έναν απλό αύξοντα αριθμό και θα διανεμηθούν στα συνεργαζόμενα καταστήματα. Στο εσωτερικό των βιβλίων θα αναγράφεται ιδιοχείρως το όνομα του δωρητή και επίσης ΔΩΡΕΑΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ για να μην υπάρχει πρόβλημα με την εφορία.

Μόνη υποχρέωση του ιδιοκτήτη του συνεργαζόμενου καταστήματος είναι η τήρηση του βιβλίου δανεισμού, στο οποίο θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του δανειζόμενου, το βιβλίο που δανείστηκε, τηλέφωνο, και ημερομηνίες δανεισμού και επιστροφής. Υποχρέωση του δανειζόμενου θα είναι να επιστρέψει το βιβλίο στο κατάστημα από το οποίο το πήρε στην ίδια καλή κατάσταση σε εύλογο χρόνο.

Β΄ Δανειστική βιβλιοθήκη βιβλίων για ανήλικους

Ομοίως τις ίδιες ημέρες και ώρες, μπορείτε να φέρετε και να δωρίσετε για το σκοπό αυτό παιδικά βιβλία που καλύπτουν από την προσχολική έως και την εφηβική ηλικία.

Ευχαριστούμε την δ/νση των παραπάνω καταστημάτων, Γιάννα & Λάμπη Βασιλικού, Γιούλα & Φώτη Παπαγεωργίου, που πρόθυμα αποδέχτηκαν την πρόταση μας και παραχωρούν χώρο για τα βιβλία.

Το Δ Σ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...