Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Γορτυνία (εικόνες)

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Γορτυνία (εικόνες)

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), διοργάνωσαν κι εφέτος ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από την άνοιξη και καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού με αποκορύφωμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για την ψυχαγωγία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής που είναι σε άμεση σχέση με τον τουριστικό τομέα.

Μεταξύ των εκδηλώσεων, πολλές κατέχουν ξεχωριστή θέση, όπως ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια, το Φεστιβάλ Μελιού στην Βυτίνα, το κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Τέμενος» στη Λυσσαρέα, η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου, το Ορεινό Τρίαθλο στον Λάδωνα, το Φεστιβάλ Μάνα Γη, το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο, το Τουρνουά Μπάσκετ Δ. Ε. Κοντοβάζαινας, το Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα, κ.λ.π.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις στην Δημητσάνα, Στεμνίτσα και στα Τρόπαια, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, Καλλιτεχνικές Δημιουργίες, ενώ υποστηρίχτηκαν εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και φορέων όπως ο Ολύμπιος Δρόμος, η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων-Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά, οι καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης Βυτίνας, η θεατρική παράσταση του Λυκείου Βυτίνας, η Γιορτή Σαρδέλας-Διαγωνισμός Μουστακιού, αναβίωση παραδοσιακού πλυσίματος στις Ράχες, Γιορτή Γερόντων στο Λευκοχώρι, αθλητικές εκδηλώσεις στην Τριποταμιά και Νεοχώρι, κ.ά.

Εκφράζουμε πολλές ευχαριστίες προς όλους όσους βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους συνεργαζόμενους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, τους εθελοντές, το προσωπικό του Δήμου και της ΔΗΚΕΓ, καθώς και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για την άψογη συνεργασία.

Η Γορτυνία, ιδιαιτέρως ελκυστική το φθινόπωρο, περιμένει τους επισκέπτες για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και την ιστορία της, να πεζοπορήσουν στα μονοπάτια της, να περιηγηθούν και να ασκήσουν αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, να επισκεφτούν τα ιστορικά μοναστήρια της, να γευτούν τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα της, να απολαύσουν ιαματικά και χαλαρωτικά μπάνια στα Λουτρά Ηραίας, ενώ δεν θα λείψουν οι εκδηλώσεις όπως ο Άθλος Μαινάλου, η Γιορτή Τσίπουρου και πολλές άλλες δραστηριότητες. Καλή αντάμωση!

Γραφείο Τύπου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...