Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την πρόταση για εξωτερικό απινιδωτή στη Δημητσάνα επικροτεί ο Μιχάλης Σφυρής

Την πρόταση για εξωτερικό απινιδωτή στη Δημητσάνα επικροτεί ο Μιχάλης Σφυρής
Με επιστολή του, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας Μιχάλης Σφυρής χαιρετίζει την πρωτοβουλία του επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου Γορτυνίας να αιτηθεί την τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε κεντρικό σημείο της Δημητσάνας.
«Σε συνέχεια προσπαθειών και επικοινωνιών μου με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για το ζήτημα της εγκατάστασης συστήματος τηλειατρικής στα Κ.Υ. της Γορτυνίας θα επιδιώξω να θέσω το ζήτημα αυτό τόσο στο Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας που μας εποπτεύει όσο και να αναζητήσω (ιδιωτικές) πηγές χρηματοδότησης.
Παράλληλα εγγράφως θα ενημερώσω το Δήμαρχο Γορτυνίας δηλώνοντας κατηγορηματικά πως ο Δήμος δεν θα πρέπει μονάχα να χρηματοδοτεί εκδηλώσεις αλλά πρωτίστως δράσεις και ενέργειες που προάγουν και προασπίζουν τη δημόσια υγεία θωρακίζοντας το τουριστικό προιόν της περιοχής μας.
Σε αυτά τα αιτήματα θεωρώ πως θα έχω συνοδοιπόρους τους 3 βουλευτές του νομού μας αφού όλοι γνωρίζουν πως τα προβλήματα της υγείας δεν πρέπει να έχουν κομματική απόχρωση» αναφέρει ο κ. Σφυρής ο οποίος είναι και μέλος της πολιτικής προστασίας.
 
«Πρόταση τοποθέτησης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) σε κεντρικό σημείο της Δημητσάνας»
 
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007 που αφορά στην υποχρεωτική ύπαρξη Εξωτερικών Αυτόματων Απινιδωτών (ΑΕD) σε δημόσιους χώρους όπου συγχρωτίζεται μεγάλο πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών, προδήλως, κρίνεται απαραίτητη και επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης συσκευής AED στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό θύλακο με γυάλινη πρόσοψη.
Βασική παράμετρος που καθιστά αναγκαία την τοποθέτηση συσκευής AED σε κεντρικό χώρο της κοινότητας (πλατεία) είναι η υψηλή τουριστική κίνηση καθόλη τη διάρκεια του έτους στην περιοχή της Δημητσάνας και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η δυσχέρεια πρόσβασης ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο τοπικό Κέντρο Υγείας.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αίτηση για τοποθέτηση της συσκευής AED σε κεντρικό χώρο της Δημητσάνας (πλατεία) βασίζεται πρωτίστως στις διεθνείς οδηγίες για την Καρδιο-Πνευμονική Αναζωογόνηση και στο σκεπτικό της άμεσης και εύκολης πρόσβασης της συσκευής AED από τους πολίτες στην απευκταία περίπτωση κάποιου επεισοδίου καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, οποιασδήποτε ηλικίας.
O κάθε παρευρισκόμενος πολίτης και ιδίως ο γνώστης πρώτων βοηθειών μπορεί αλλά και πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στη συσκευή του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή καθώς και στο κουτί με είδη πρώτων βοηθειών. Η συσκευή AED είναι εύκολη στην χρήση από τον καθέναν, με φωνητικές εντολές στα ελληνικά σε απλή κατανοητή γλώσσα. Επίσης στον ίδιο μεταλλικό θύλακο θα πρέπει να υπάρχει τηλεφωνική συσκευή ούτως ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να κληθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας ή το ΕΚΑΒ για περαιτέρω εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
Το πρόγραμμα των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, δέον θα ήταν να επεκταθεί και σε άλλα χωριά του Δήμου Γορτυνίας με αυξημένη τουριστική κίνηση (Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Βυτίνα, Τρόπαια, Βαλτεσινίκο) ενώ εμείς - ως Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Γορτυνίας - με την σειρά μας, σε συνεργασία και καθοδήγηση με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε να εκπαιδεύσουμε στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση AED υπό πραγματικές συνθήκες όποιον πολίτη το επιθυμεί.
Καλούμε λοιπόν, άμεσα και επιτακτικά, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Δημητσάνας (Δημοτική Αρχή, Αδελφότητα, εξωραϊστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, εμπορικό σύλλογο, τοπικές αρχές κ.λ.π.) να μας βοηθήσουν στην τελική επίτευξη αυτής της προσπάθειας που αφορά στη ζωή των δημοτών μας και κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται τον τόπο μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και διευκρίνιση πάνω στο ζήτημα αυτό.
Ευελπιστούμε αυτήν τη φορά να βρεθούν ευήκοα ώτα για την επίλυση ενός ζητήματος που αφορά… ανθρώπινες ζωές!
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6987-108.867
6934-926.024
Εκ του γραφείου τύπου

3 σχόλια

  • τακης
    τακης Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 10:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ.
    ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΟΤΙΟΥ, ΛΥΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .......

  • Γορτυνια
    Γορτυνια Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Σφυρη κοιτα λιγο τα πραγματικα προβληματα των δημοτων και ασε τον δημαρχο στην ησυχια του ....οσο για τις πολιτιστικες εκδηλωσεις φηγουραρεις καθε φορα σαν γυφτικο σκεπαρνι !!

  • Anonymos
    Anonymos Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 13:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...