Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πύργος Πλαπούτα – Η απόφαση να λειτουργήσει πολιτιστικός πολυχώρος στην Γορτυνία!

Πύργος Πλαπούτα – Η απόφαση να λειτουργήσει πολιτιστικός πολυχώρος στην Γορτυνία!
Ο Δήμος Γορτυνίας αναλαμβάνει την υποχρέωση για την λειτουργία του αποκαταστημένου ιστορικού κτιρίου, του Πύργου Πλαμπούτα στην Τ.Κ. Παλούμπα, ως πολιτιστικού πολυχώρου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας.
Ειδικότερα αναλαμβάνει την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, γραφείων, πολυμέσων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, λειτουργικά έξοδα, κ.α., την έκθεση αντικειμένων και αντιγράφων επιστολών του ήρωα Δημητράκη Πλαπούτα, με δαπάνη του Δήμου και την διάθεση προσωπικού για τις ώρες λειτουργίας του πολυχώρου για κοινωφελή χρήση.
Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, ανάφερε: “Ο Πύργος Πλαπούτα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με βάση μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Γορτυνίας, ο οποίος εξασφάλισε την έκδοση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Δήμος Γορτυνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση, με βάση την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε τα καθήκοντα του Φορέα Υλοποίησης του έργου.
Η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου Πύργου Πλαπούτα στην Τ.Κ. Παλούμπα ολοκληρώθηκε όσον αφορά το υποέργο 1 (κτιριακό) και ο Δήμος Γορτυνίας έχει αναλάβει την υλοποίηση του υποέργου 2, που αφορά τον εξοπλισμό και την λειτουργία του κτιρίου ως πολιτιστικού πολυχώρου με βάση την προμελέτη που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013 με έγγραφό της ζητά να ληφθεί Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας σχετικά με την ανάληψη της υποχρέωσης για την λειτουργία του κτιρίου, με την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, γραφείων, πολυμέσων, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α., καθώς και έκθεση αντικειμένων για την μετατροπή και λειτουργία του κτιρίου ως πολιτιστικού πολυχώρου με δαπάνη του Δήμου για κοινωφελή χρήση.”
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπως ακριβώς καταγράφηκε στα ηχογραφημένα πρακτικά, κατά την οποία οι Δ.Σ. έκαναν ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήθηκαν.
- Ο Δ.Σ. κ. Αποστολόπουλος έθεσε υπόψη των μελών ότι είχε πληροφορίες για κακοτεχνίες στο κτήριο.
- Ο Δ.Σ. κ. Κούλης παρατήρησε ότι υπάρχει κίνδυνος για την χρηματοδότηση του έργου και ζήτησε στοιχεία για το ύψος της δαπάνης του Δήμου.
- Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε κάποια τροποποίηση στο αρμολόι για το χρώμα (σε αυτό αφορούν οι εργασίες που γίνονται) και ότι ό Δήμος θα διαθέσει εξοπλισμό που υπάρχει (γραφεία, Η/Υ, κ.λπ.) και θα διασφαλίσει με ελάχιστο κόστος τα εκθέματα σε συνεργασία με την αδελφότητα Παλουμπαίων και την εταιρεία που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...