Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι εξελίξεις για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων - Γράφει ο Πάνος Χουντής

Οι εξελίξεις για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων - Γράφει ο Πάνος Χουντής
Σε ενημέρωση για την υπόθεση της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων, προχώρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λαγκαδίων «Η Πρόοδος», Πάνος Χουντής.

την ανακοίνωσή του, ο κ. Χουντής, αναφέρει: “Με έγγραφο αίτημα του, ο Εξωρ/κος και Εκπολ/κος Σύλλογος Λαγκαδίων ‘’Η ΠΡΟΟΔΟΣ’’ (1976) ζητούσε συγκεκριμένο ραντεβου με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ.Τόσκα, για το θέμα της κατάργησης του Α.Τ.Λαγκαδίων. Το ραντεβου προγραμματίστηκε για την 15ην Νοεμ.2016 με τον γεν. γραμματέα τον κ.Δημ.Αναγνωστάκη.

Επειδή όμως την ημέρα εκείνη υπήρχε μεγάλη αστυνόμευση στην Αθήνα, λόγω επίσκεψης του Ομπάμα, ζητήσαμε την συντομότερη δυνατή ημερομηνία της αναβληθείσας συνάντησης. Έτσι λοιπόν κλείστηκε η 18η Νοεμ.2016,για ....5λεπτη συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λοιπόν με τον κ. Αναγνωστάκη και μόνο εμένα ,σε πολύ εποικοδομητική βάση και διήρκησε...45λεπτα! Του κατέθεσα ένα υπόμνημα επιχειρημάτων,9 συνολικών σημείων, μαζί με έναν χάρτη της Γορτυνίας, στον οποίον είχα σημειώσει τις χιλιομετρικές αποστάσεις της Τρίπολης έως την Αρχ. Ολυμπία, όπου στην Εθνική Οδό, για 130 χιλιόμετρα δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Παραθέτω στους αναγνώστες του σχολίου και τα δύο υπομνήματα για την αξιοπιστία του αφ’ ενός και αφ’ ετέρου για να καταλάβουν ότι η συνάντηση δεν ήταν εθιμοτυπική, ούτε τυπική, ούτε παρωδία. Δηλαδή, δεν πήγα με άδεια χέρια, αλλά με επιχειρήματα, συγκεκριμένα και λογικά.

Ποιά είναι λοιπόν τα συμπεράσματα μου από την συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη; Είχε ενημερώσει εγγράφως τον δήμο Γορτυνίας πριν ένα χρόνο περίπου, για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ.Λαγκαδίων! Όμως δεν είχε δεχθεί καμία ένσταση, ούτε πρόταση, ούτε αντίλογο, ούτε διαμαρτυρία, από κανένα, διότι απλούστατα δεν ήταν κανένας ενημερωμένος! Πώς να ενημερωθούν οι πολίτες των Λαγκαδίων για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αφού ο δήμος Γορτυνίας ένοχα συναινούσε, το έκρυβε ύπουλα και σκοπίμως, οι δε άφωνοι τοπικοί ‘’άρχοντες’’ δεν τα πήρανε χαμπάρι και φυσικά οι πολίτες δεν είχαν καμία πληροφόρηση ,αφού είναι γνωστό ότι δεν συνεδριάζουν δημοσίως ΠΟΤΕ τα ανύπαρκτα Τοπικά Συμβούλια σε ολόκληρο τον δήμο Γορτυνίας; Αυτή δεν είναι άλλωστε, μέχρι και σήμερα, η αντιδημοκρατική θητεία του σημερινού δημάρχου; Ο ανημέρωτος Γορτύνιος πολίτης κοιμάται και ο αόρατος δήμαρχος... διοικεί! Οπότε, οι επιτελείς του υπουργείου προχωρούσαν, χωρίς καμία αντίρρηση, στην υλοποίηση της κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων, εφαρμόζοντας τους μνημονικούς νόμους των συνενώσεων για οικονομικούς λόγους.

Ο κ.Αναγνωστάκης δε αφού διαπίστωσε ότι τα 9 επιχειρήματα, είχαν μία λογική βάση, έδωσε μία υπόσχεση, μήπως, το Α.Τ. Λαγκαδίων λειτουργήσει σαν αστυνομικός σταθμός με δύναμη από 1 έως 4 χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, η οποία πιθανή λύση, εάν υλοποιηθεί, θα ‘ναι πέρα για πέρα θετική σε ότι αφορά την αστυνόμευση της περιοχής, αλλά και το οικονομικό όφελος της, αφού το αστ.τμήμα και σήμερα λειτουργεί σε δημοτικούς χώρους. Αφού διαβάσετε και τα υπόλοιπα, από τα 9 απλά επιχειρήματα του υπομνήματος μου, εύκολα θα διαπιστώσετε την απαράδεκτη και απίστευτα επιπόλαιη συμπεριφορά με την οποίαν αντιμετωπίζει ο ανύπαρκτος και αδιάφορος δήμος Γορτυνίας, εκτός του σοβαρότατου προβλήματος με τα σκουπίδια, άλλο ένα σοβαρότατο θέμα, όπως είναι η ασφάλεια του πολίτη. Την λύση δε του οποίου σιωπηλά αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά προωθεί, ερήμην των φορολογούμενων πατριωτών, μιας ερειπωμένης και ερημωμένης Γορτυνίας. Αυτή είναι η αλήθεια για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ.Λαγκαδίων. Τα συμπεράσματα δικά σας.......

ΠΑΝ.Β.ΧΟΥΝΤΗΣ -Πρόεδρος Εξωρ/κού &Εκπολ/κού Συλλόγου Λαγκαδίων ‘Η ΠΡΟΟΔΟΣ’’ (1976)

- Συντονιστής επιτροπής κατοίκων β λαγκαδίων”xountis lagkadia 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...