Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας | Ένα βήμα πριν το βάθρο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας | Ένα βήμα πριν το βάθρο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

Την υψηλότερη διάκριση κατάφερε η Ρομποτική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, φτάνοντας ως την τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικης, ένα βήμα πριν από το βάθρο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας ρομποτικής του σχολείου, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.
Το σχολείο ευχαριστεί τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας για τη στήριξή της με εξοπλισμό.

Να θυμίσουμε ότι στον τελικό είχε προκριθεί η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας «VytinaRobotics» (προπονητής Ιωάννης Καρούντζος), με το έργο «Arcadia Planitia» (ο τίτλος προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη). Το έργο αφορά τη δημιουργία μιας φανταστικής αποικίας ανθρώπων στον γειτονικό πλανήτη Άρη, η οποία καλύπτεται από γυάλινο θόλο για τη διατήρηση της ζωής (η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται μόνο από 0.14% οξυγόνο, ενώ της Γης κατά 21%). Επιπλέον, η ασπίδα προστασίας της αποικίας είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί και να προστατεύσει τον θόλο στην περίπτωση που το τηλεσκόπιο-ανιχνευτής, εντοπίσει κάποια διαστημική απειλή (μετεωρίτης, κοσμική ακτινοβολία) (η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ αραιή -25 teratonnes συγκριτικά με τους 5.148 teratonnes της Γης- με αποτέλεσμα ο πλανήτης να είναι διάτρητος από συγκρούσεις μετεωριτών).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...