Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Ξενοδοχείο Λαγκαδίων | Υπό κατάρρευση το κτίριο, σε απευθείας εκμίσθωση προχωρά ο Δήμος

Δημοτικό Ξενοδοχείο Λαγκαδίων | Υπό κατάρρευση το κτίριο, σε απευθείας εκμίσθωση προχωρά ο Δήμος

© www.kalimera-arkadia.gr

Την απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου Ξενοδοχείου Λαγκαδίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Με την ίδια απόφαση, καθορίζει κατώτατο μηνιαίο μίσθωμα για την αποδοχή επενδυτικής πρότασης - προσφοράς το ποσό των 1250,00 € μηνιαίως, το οποίο θα βεβαιώνεται από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης και επιπλέον καθορίζει την διάρκεια της μίσθωσης στα είκοσι πέντε (25) έτη.

Το Δ.Σ. καλεί την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να καθορίσει κριτήρια αξιολόγησης για τις επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Να θυμίσουμε ότι σε δύο δημοπρασίες που έγιναν μέσα στο Σεπτέμβριο για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λαγκαδίων, δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.

 

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 Ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την άποψη πως το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι έτοιμο να πάρει μια τέτοια απόφαση καθώς δεν έχει προηγηθεί η εκπόνηση κάποιου επιχειρηματικού σχεδίου από ειδικούς και ως εκ τούτου θα ήταν προτιμότερο το συγκεκριμένο θέμα να πάρει αναβολή.
Ο κ. Κούλης εξέφρασε την άποψη πως η ανωτέρω επένδυση θα πρέπει να είναι κοστολογημένη.
Οι κ.κ. Σακελλαρίου, Καραντώνης, Θεοδωρόπουλος και Νικήτας τόνισαν πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πάρει το Δ.Σ. απόφαση καθώς το κτήριο χρίζει άμεσων επισκευών.
Στην πορεία τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαγκαδίων κ. Τσαφαράς, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών καθώς το κτήριο κινδυνεύει με κατάρρευση.
Επίσης ο κ. Τσαφαράς ζήτησε από το Δ.Σ. το ύψος του μηνιαίου μισθώματος να πέσει στα 1.000€ προκειμένου να βρεθούν επενδυτές.
Ο κ. Δήμαρχος συνοψίζοντας τις απόψεις που κατατέθηκαν κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν την απευθείας εκμίσθωση με κατώτατη τιμή μισθώματος το ποσό των 1250 € μηνιαίως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...