Menu
RSS
Πέμπτη, 25/02/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Το κοινό δημοτικό ψηφοδέλτιο, η δυαρχία, το «ξεφούσκωμα» και το «γαλάζιο» ερωτηματικό!

Το κοινό δημοτικό ψηφοδέλτιο, η δυαρχία, το «ξεφούσκωμα» και το «γαλάζιο» ερωτηματικό!

Το «Καληνύχτα» είναι εδώ. Για να τραβήξει λίγο την κουρτίνα στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης. Υπάρχει αρκετό «ζουμί». Το σκηνικό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, είναι νωρίς. Αλλά, γίνονται πολλά. Κυρίως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ας ξεκινήσουμε λίγο με τον Βαγγέλη. Είναι αλήθεια, ότι όταν το «Καληνύχτα» έγραψε ότι ενδιαφέρεται για τον Δήμο, έγινε ένας χαμός. Σηκώθηκε πολύ σκόνη, έγιναν πολλά τηλέφωνα και επαφές.

Άλλωστε, ένα ψηφοδέλτιο που θα είχε την έγκριση του Πετράν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αρκεί βέβαια να την έχει στην πράξη και όχι στα λόγια …

Όμως, περνώντας ο καιρός, οι τόνοι έπεφταν. Ο Βαγγέλης έριχνε ρυθμούς. Το μετάνιωσε; Το ξανασκέφτηκε; Αυτό πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος.

Σε κάποιον Πρόεδρο είπε ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά το Πάσχα. Θέλει να κερδίσει χρόνο; Περιμένει κάτι ως τότε; Άγνωστο. Πάντως, είναι αλήθεια ότι τελευταία δείχνει να «ξεφουσκώνει» αυτή η ιστορία. Τουλάχιστον, σε αυτή τη φάση.

Έχουμε και νέο εκλογικό νόμο. Αυτό θα αλλάξει πολλά πράγματα. Το 43% θέλει συμμαχίες και συμπράξεις, αν θες να προσπαθήσεις να κερδίσεις από τον πρώτο γύρο. Λέτε να δούμε κοινά ψηφοδέλτια ανάμεσα σε διαφορετικές παρατάξεις;

Εγώ πάντως αν έπαιζα στοίχημα για τις δημοτικές εκλογές του 2023, δεν θα μπορούσα να αποκλείσω κοινή κάθοδο Γιάγκου και Νικόλα. Η πιάτσα βουίζει ότι είναι ένα δυνατό σενάριο για τις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, οι δύο συνεργάστηκαν ανοιχτά στο δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Είναι πιθανή μια κοινή κάθοδος; Γιατί να μην είναι; Απόφαση δεν υπάρχει, συζητήσεις γίνονται πολλές και διάφορες. Θα μπορούσαν εκεί να μπουν και σύμβουλοι της παράταξης του αείμνηστου Παυλή; Φυσικά και κάποιοι θα το θελήσουν.

«Και αρχηγός ποιος θα είναι;» θα ρωτήσει κανείς. Είναι ερώτημα καλό που προς το παρόν δεν έχει απάντηση, αλλά γιατί να μην υπάρχει μια άτυπη δυαρχία; Και ένα ενδεχόμενο μοίρασμα της ηγεσίας από 2,5 χρόνια;

Όσο για τη ΝΔ, αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο με χρίσμα; Θα ακολουθήσει άλλη τακτική; Όποιος λέει ότι ξέρει την απάντηση, απλά πουλάει «παπά».

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Τρουπής ρωτήθηκε και απάντησε ότι προς το παρόν ενδιαφέρεται για το Επιμελητήριο και μόνο. Εγώ πραγματικά τον πιστεύω. Δεν έχει λόγο να μην πει την αλήθεια. Όμως, από την απάντησή του, φάνηκε ότι θα ήταν πολύ κολακευτικό για εκείνον να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Κρατήστε το αυτό.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται φύλλο για τον Δήμο Τρίπολης. Νωρίς μεν, αλλά απόλυτη ακινησία.

Όλα αυτά συμβαίνουν στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Πάντως, κάποιοι λένε πως άπαντες με τις κινήσεις τους –ηθελημένα ή μη- «δουλεύουν για τον Τζιούμη» …

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο. Η απόφαση για την αυξημένη επιχορήγηση στο ΝΠΔΔ ήταν απολύτως σωστή. Ορθά το ζητούσε ο Κούρος, ορθά το προχώρησε ο Τζιούμης. Νομίζω ότι πλέον είναι σαφές πόσο δίκιο είχε ο Καραλής όταν το έλεγε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολα τα έβγαζε, με έσοδα λιγότερα από τα έξοδα.

22 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 20:03 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤσιαμουλοΣμυρνιώτηδες μη ξεχάσετε να προσλάβετε τον μαϊντανό του Παυλή και τον καραφλομπέκατσο να σας ετοιμάσουν το ψηφοδέλτιο.
  Εχει να πέσει πολύ γέλιο.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 18:56 Σύνδεσμος σχολίου

  @16:51 Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Νά'σαι καλά, μού'φτιαξες τη μέρα. Του πολύ μέλλοντος όμως

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:51 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

  @16.36 Ξέρετε εσείς ορφανά μου πολύ καλά από πρόκες στον δήμο Τρίπολης, γιατί είναι το αντικείμενο που δεν έβαλε σε ολόκληρο δήμο για 5 χρόνια η τιτανοτεράστια δημαρχάρα σας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

  17:32 Βρε Νίκο! Πάλι τα ίδια με τις εκλογές άρχισες; Δεν πα' να γράφεις όσα ανώνυμα σχόλια θέλεις, δημαρχιλίκι δεν βλέπεις ούτε την 2α Παρουσία. Ακόμα να το χωνέψεις ή δυσκολεύεσαι κι εσύ να καταπιείς την μπανάνα που καταπίνει κι ο Γιάγκος;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 18:52 Σύνδεσμος σχολίου

  16,36 MΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟΣ .Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ.
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.
  ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΤΟ 2023 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΑΜΟΥ΄ΛΟ ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 17:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Η παράταξη Τζιούμη δεν εχει πάγκο με ποιούς να συνεχίσει τα επόμενα δυο χρόνια αυτοί ειναι παρε τον ένα και κτύπα τον άλλον και ειναι ηδη και κουρασμένα παλικάρια.
  Τσιαμούλο ετοιμάσου ήρθε η σειρά σου.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Ξεφούσκωσε πολύ σύντομα ο Τζιούμης και αν δεν είχε τα λεφτά και τις μελέτες έτοιμες απο τον Παυλή δεν θα είχε βάλει πρόκα στον δήμο Τρίπολης. Άσε που ειναι όλοι τους άσχετοι και καλαμοκαβαλάρηδες.

 • Πασχαλίτσα
  Πασχαλίτσα Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

  O TZIOYMHΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΤΡΟΥΠΗΣ!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 13:45 Σύνδεσμος σχολίου

  Αν δεν παρακαλέσουν 20 φορές τον Λαγό και τον Κανελλόπουλο οι πρόεδροι των χωριών δεν βγαίνει μηχάνημα έξω στα χωριά και με συμφωνια φωτός και ευχαριστίες στα σοσιαλ μηντια.
  Ρε ουστ απο εκεί σε δυο χρονάκια θα πάτε σπίτια σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...