Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρόσκαιρη "ανακωχή", το βόλεμα με τις "γέφυρες", ο νέος "γαλάζιος" υποψήφιος, και η σύγκρουση που θα ξεσπάσει!

Η πρόσκαιρη "ανακωχή", το βόλεμα με τις "γέφυρες", ο νέος "γαλάζιος" υποψήφιος, και η σύγκρουση που θα ξεσπάσει!

Στο «Καληνύχτα» γράφονται τα πάντα με ονόματα. Συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά που δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσετε αλλού. Ψάξτε όσο θέλετε. Άλλοι δεν θέλουν, άλλοι δεν μπορούν.

Δόθηκε μία συνέντευξη του Κώστα Βλάση στο Super. Είχε καιρό να μιλήσει. Ήταν ίσως η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει τα χαρτιά του. Ειδικά, σε μία περίοδο που όλοι συζητούν ότι υπάρχουν «γέφυρες» με τον Τατούλη.

Υπάρχουν κάποια που είπε και άλλα πολλά που … εννόησε ο Βλάσης. Το «Καληνύχτα» είναι εδώ για να αποκωδικοποιήσει τη συνέντευξη και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

Συμπέρασμα πρώτο και πολύ ξεκάθαρο. Πολιτικές σχέσεις ανάμεσα σε Βλάση και Νίκα έχουν πάψει να υφίστανται και μάλιστα προ πολλού. Όσο περνά ο καιρός, γίνεται ακόμα πιο σαφές. Δεν είναι απλά «παγωμένες». Δεν υπάρχουν καν. Ούτε «καλημέρα» που λέει ο λόγος …

Ο Βλάσης έβαλε πλάτη για να πάρει το χρίσμα ο Νίκας και να καταφέρει να εκλεγεί, στέλνοντας στην αντιπολίτευση τον αήττητο –ως τότε- Τατούλη. Αν δεν υπήρχε Βλάσης, όλη η ιστορία μπορεί να είχε γραφτεί διαφορετικά. Δημοσίως, ο Νίκας έχει παραδεχτεί την επιδραστική συμβολή του Βλάση στην εκλογή του.

Μετά τις περιφερειακές εκλογές, λίγο – λίγο, ξεκίνησε να δημιουργείται μια απόσταση. Κάτι το ζήτημα του αερίου, κάτι το Νοσοκομείο covid στην Τρίπολη, κάτι κάποια άλλα θέματα, οι δύο άνδρες ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο και σταδιακά δημιουργήθηκε ένα χάσμα που αυτή τη στιγμή είναι απολύτως αγεφύρωτο.

Κι αν θέλετε μία εκτίμηση, από τη στιγμή που η ΝΔ συνομιλήσει με τους βουλευτές της στην Πελοπόννησο για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ο Βλάσης σίγουρα θα θέσει ζήτημα νέου προσώπου για υποψήφιο Περιφερειάρχη. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι μαθηματικά βέβαιο. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος. Θα είναι Κορίνθιος ή Μεσσήνιος;

Το τι θα γίνει τελικά με το «χρίσμα» είναι κάτι σχετικά μακρινό που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Σίγουρα, όμως, όπως αποδείχτηκε και το 2019, ο Βλάσης έχει αποδειχτεί ισχυρός παίχτης στη ΝΔ. Αυτά, προς το παρόν.

Συμπέρασμα δεύτερο. Η πολιτική φιλία Βλάση – Σκαντζού αποτελεί παρελθόν. Μάλλον, σε πολιτική σύγκρουση οδηγείται, για να είμαστε ακριβείς. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία επαφή, μεταξύ τους. Ο Υπουργός θέλησε να περάσει στη συνέντευξη ότι δεν ασχολείται με μικροπολιτικά θέματα και εμμέσως είπε ότι αυτός και ορισμένα άλλα πρόσωπα συνέβαλαν για να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος ο Σκαντζός.

Από την άλλη ο Σκαντζός τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του Νίκα ο οποίος – όπως εξηγήσαμε παραπάνω- είναι στα … μαχαίρια με τον Βλάση. Επομένως, ο Μανώλης έχει κάνει την επιλογή του. Κι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρόκειται να αλλάξει…

Αυτή η κόντρα Βλάση – Σκαντζού, προφανώς διαφοροποιεί καταστάσεις και στα δημοτικά πράγματα της Βόρειας Κυνουρίας. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αντιλαμβάνονται ότι ο Υπουργός έρχεται σταδιακά πιο κοντά με τον Καμπύλη, με τον οποίο όμως ήταν πολύ … μακριά μέχρι τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Έτσι όμως είναι η πολιτική, τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα μπορούν να αλλάξουν.

Συμπέρασμα τρίτο. Στην εν λόγω συνέντευξη, ο Βλάσης ουδέποτε επιβεβαίωσε «γέφυρες» με την πλευρά Τατούλη. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Προφανώς, έχει σταματήσει τις επιθέσεις. Αλλά, ως εκεί.

Τα περί «γέφυρας», είναι κάτι που συντηρείται και τροφοδοτείται κυρίως από την πλευρά του πρώην, διότι προφανώς βολεύει πολιτικά να υπάρχει η αίσθηση ότι τα έχει «βρει» με τον Βλάση. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο μιας συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας. Το ζήτημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαφαινόμενη «ανακωχή».

Διότι όπως πολλοί λένε ο Πέτρος δεν ξεχνά ποτέ. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα …

9 σχόλια

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 07:53 Σύνδεσμος σχολίου

    κ. 20.22 αυτοί που τον έφεραν να τον λουστούν τώρα χωρίς να φωνάζουν δεξιά και αριστερά,έλεος......την ψήφο σου και κάτι άλλο να προσέχεις που την δίνεις!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 20:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Βλάσης με την ΝΔ φέρανε τον.Νικα στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία που τις κατάστρεψαν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 19:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικά ο Βλάσης κατάφερε ενώ παίζει μπάλα μόνος του έως τώρα να έχει τάσεις αυτοκαταστροφής για τους παρακάτω λόγους :
    1)ψάχνει καταφυγιο στο Τατουλέικο που σκυλοβριζε με ακατανομαστες εκφρασεις
    2) Η κόντρα του με το Νικα ίσως κρύβει πολλά
    3)Βολτάρει συνεχώς στη βόρεια Κυνουρία γιατί θεωρεί ότι μόμο εκεί έχει πρόβλημα
    4)Έχει ξεχάσει τη Μεγαλόπολη
    5)Ταζει εργασια στα φαρμακοεργοστασια σε ολους και δε θα μπορει να ανταποκριθεί
    6)στο ελεος του θεου η γορτυνια
    Δε χωραει τα υπολοιπα ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο πρώτο συμπερασμά σας πρέπει να εκλεγεί βουλευτής ο Ανετοκούμπο και στην περίπτωση που εκλεγεί να δούμε πόση πτώση θα έχει σε σταυρούς ?????
    Στο δεύτερο συμπέρασμα μ'αλλον από ότι φαίνεται ο Σκαντζός δεν ξεχνά ότι πολέμησε με το μέχρι πρότεινος υπουργό το σύστημα Τατούλη οπότε αφού ο Βλάσης επανασυνδεθηκε με τον αδερφό αναμενόμενο ήταν ο Μανώλης να παραμείνει στααθερός στις αρχές και την ιδεολογία του και να αποτραβηχτεί από τα συμφέροντα.......
    Στο τελευταίο συμπέρασμα είναι σίγουρο ότι αγαπήθηκαν ξαφνικά γιατί τους ενώνει κάτι..ισχυρό
    Υ.Γ Η Εύη θα πολιτευθεί στην Αττική πρώτα και μετά στην Αρκαδία

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας γεφυρώσουν το θεσμικό τους ρόλο να μας δουλεύουν πατόκορφα. Ίδιοι είναι εξάλλου...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Κανέναν δεν ενδιαφέρει η εν λόγω πολιτική ανάλυση. Η κάθε "εξουσία" είναι διαφορετική και δεν θα έπρεπε οι βουλευτές να εμπλέκονται στην περιφέρεια ή στους δήμους γιατί δυστυχώς την πληρώνουν οι πολίτες. Και πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει ποιον θέλει ή όχι ο κ. Βλάσης. Ας κοιτάξει τις υποχρεώσεις του και μέχρι εκεί. Κατέστρεψε και καταστρέφει την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Ας κάνει την αυτοκριτική του

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Το συμπέρασμα είναι ότι ο Κώστας έχει τσακωθεί με πολλούς και αυτό δεν είναι και πολύ καλό για τον ίδιο.

  • Σταυρός
    Σταυρός Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 17:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Και δηλαδή συμφέρει τον Πετρο να δείχνει ότι έχει γέφυρες με τον Κώστα
    Γελάμε τώρα χαχα

  • Τάσος
    Τάσος Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 16:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλοι γέφυρες φτιάχνουν. Καλορίζικες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...