Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι αόρατοι «εχθροί», το μήνυμα της δημοτικής συνεννόησης, τα «ιδιαίτερα» με Μαρινάκη και ο άκομψος αποκλεισμός!

Οι αόρατοι «εχθροί», το μήνυμα της δημοτικής συνεννόησης, τα «ιδιαίτερα» με Μαρινάκη και ο άκομψος αποκλεισμός!

Το «Καληνύχτα» είναι εδώ. Θα συνεχίσει να γράφει τα πάντα, για όλους. Με ονόματα και … διευθύνσεις. Όσοι πάλι βλέπουν «φαντάσματα» και «εχθρούς» από το πουθενά, καλό είναι να ξυπνήσουν. Και να συντονιστούν με την πραγματικότητα.  

Ρε παιδιά, η Πρόεδρος γιατί δεν ήταν μέσα στη συνάντηση του Νίκα με Μαρινάκη – Κονταδάκη; Δεν την ήθελε ο Περιφερειάρχης; Γιατί;

Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι προσωπικό, αλλά ήταν λίγο άκομψο αυτό που έγινε. Κάνω λάθος;

Από την άλλη ίσως ο Νίκας ήθελε να πει κάποια πράγματα ιδιαιτέρως με Μαρινάκη και Κονταδάκη. Να φανταστώ ότι στο … μενού της συζήτησης ήταν και ο Υπουργός.

Μετά την τελευταία συνέντευξη Βλάση και τις πολιτικές «βολές» κατά της Περιφέρειας, ποιος δεν θεωρούσε αναμενόμενο να θέλει ο Νίκας να κάνει τα παράπονά του στο κόμμα; Ίσως, να το είδε ως μια ευκαιρία που είχε εδώ τον Μαρινάκη. Να του τα πει και να τα μεταφέρει «επάνω».

Πάντως, η πραγματικότητα είναι ότι η εκδήλωση της ΔΕΕΠ- ΝΟΔΕ είχε επιτυχία. Υπήρχε αρκετός κόσμος και μία καλή οργάνωση, κάτι που πιστώνεται στη Βάλια και στη «νομαρχιακή» συνολικά.

Άλλο, βέβαια, αν στην πίτα, οι μισοί παρευρισκόμενοι δεν μιλούνται με τους άλλους μισούς. «Ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και το έργο … Αυτή όμως είναι μια παθογένεια της ΝΔ που δεν ευθύνεται η ΝΟΔΕ. Είναι ένα πρόβλημα γενικότερο και σχεδόν … μόνιμο.

Δεν πρέπει να προσπεράσουμε έτσι την κοινή παρουσία Τζιούμη και Σαμπράκου στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχονται από δύο διαφορετικές παρατάξεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει με το «ζόρι» να διαφωνούν σε όλα.

Στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποια βασικά ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε. Δεν λέει κανείς να μην υπάρχουν παρατάξεις. Φυσικά και να υπάρχουν. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Και να διαφωνούν εκεί που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και θέσεις. Αλλά, στα «βασικά», γιατί ως πόλη να μην έχουμε μια κοινή γραμμή;

Ο Τζιούμης με τον Σαμπράκο είναι σε διαφορετικές παρατάξεις. Αλλά, αφού στα ζητήματα της μεταλιγνιτικής εποχής έχουν ταυτόσημες θέσεις, γιατί να μην πάνε μαζί στον Υπουργό; Πρέπει σώνει καλά να είναι «εχθροί»;

Συγνώμη, αλλά δεν είπε κάτι παράλογο ο Νίκας. "Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επισκέψεις ή συγκεντρώσεις αιρετών σε γραφεία υπηρεσιών της Περιφέρειας εν ώρα εργασίας" ανάφερε σε μία ανακοίνωσή του. Είπε ότι δεν θα δίνει στοιχεία στις ερωτήσεις που κάνει η αντιπολίτευση; Όχι. Αρνήθηκε κάτι τέτοιο; Όχι.

Αυτό που είπε είναι να γίνονται οι ερωτήσεις στον ίδιο κι εκείνος αφού ενημερωθεί από τις υπηρεσίες, να απαντά. Όπως γίνεται στη Βουλή. Δεν πηγαίνει ο κάθε βουλευτής από υπηρεσία και σε υπηρεσία και από Υπουργείο σε Υπουργείο. Υπάρχει μια διαδικασία.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας …Αν ένας υπάλληλος έχει κάθε μέρα από έναν αιρετό στο γραφείο του, τότε τι δουλειά θα κάνει;

Λέει κανείς να μην γίνεται αντιπολίτευση; Όχι. Να ασκείται κριτική και μάλιστα αυστηρότατη. Και έλεγχος καθημερινός. Άλλωστε, αυτό γίνεται και θα εξακολουθήσει να γίνεται στην Περιφέρεια. Υγιές είναι. Δημοκρατικό.

Αν ζητηθούν στοιχεία από την αντιπολίτευση και δεν τα δώσει ο Νίκας, τότε ναι. Θα έχουν δίκιο να τον καταγγέλλουν. Και θα έχουν δίκιο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έχετε καταλαβει εκεί στο Τατουλαιικο οτι μας τα ζαλισατε τα νευρα με τις εμονες σας ! Λες και δεν έχετε να κανετε τιπ[οτα αλλο σας βαρεθηκαμε .! Αλλού ρε τα κόλπα σας που θελετε και συνάντηση με τους εργαζομενους ! Οι εργαζόμενοι νομίζετε οτι θέλουν να σας βέπουν ! Αντε απο κει

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Να μπει να κάνει τι η "πρόεδρος" μέσα;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι δυο του Νικολάκη που συνομιλούν με τον Δήμαρχο σε τακτικά διαστήματα ακούγεται πως ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την έξοδο τους από την παράταξη σύντομα.

  • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυπάμαι πάρα πολύ αγαπητέ μου αρθρογράφε και σχολιαστή! Συμφωνείς με την απαγόρευση του απλού δικαιώματος ενός πολίτη να ενημερώνετε από τις δημόσιες υπηρεσίες? Λες ναι στην λογοκρισία ?Είναι δυνατόν ο κύριος Νίκας να απαγορεύει σε αιρετούς να προσέρχονται στις υπηρεσίες? Δεν είναι πολίτες οι αιρετοί?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστά τα λέει το καληνύχτα Αρκαδία «στην πίτα, οι μισοί παρευρισκόμενοι δεν μιλούνται με τους άλλους μισούς» και περιμένει ο Σμυρνιώτης να βγει Δήμαρχος Τρίπολης.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Από ότι δείχνουν τα πράγματα ο Σαμπράκος τα έχει βρει με τον Τζιούμη. Α ρε μαύρε Μπανάνα τι σε περιμένει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 16:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Πέτρος Τατούλης και οι σύμβουλοι της Νεας Πελοποννήσου δεν επισκέφθηκαν υπαλλήλους στα γραφεία τους .....Συναντήθηκαν κατόπιν ραντεβού , με τον σύλλογο των εργαζομένων στη ΠΕ Μεσσηνίας . Το Καλημέρα Αρκαδία άλλωστε ενημερώθηκε από το Δελτίο Τύπου με το οποίο πήρε απάντηση στις αιτιάσεις του ο κ. Περιφερειάρχης για παρακώλυση της εργασίας των υπαλλήλων .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...