Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης σε Τσίπρα: «Η κυβέρνησή σας και η τωρινή και η αυριανή…»

Τατούλης σε Τσίπρα: «Η κυβέρνησή σας και η τωρινή και η αυριανή…»

Αυτά που κρύβονται πίσω από κάποιες λέξεις ή φράσεις, έχουν και τη μεγαλύτερη αξία. Κι αυτά τα σημεία θα «φωτίσει» το «Καληνύχτα Αρκαδία», σε σχέση με αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα πολιτική συνύπαρξη Τσίπρα-Τατούλη στο τελευταίο Συνέδριο.

Αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, για να «τρέξει» αυτό το λεγόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στην Τρίπολη.

Σε άλλους έκανε εντύπωση ότι μία Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ένας Περιφερειάρχης, ο οποίος έχει στηριχθεί (στις τελευταίες εκλογές) από τη ΝΔ, είχαν μία τόσο αψεγάδιαστη συνεννόηση. Εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι τα πολιτικά χνώτα των δύο πλευρών ταιριάζουν.

Άλλοι μίλησαν για πολιτικό φλερτ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Πέτρο Τατούλη. Αυτό θα διαφανεί στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που κρατάμε είναι η φράση του Πέτρου … «Το μήνυμα που στέλνεται σήμερα από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, είναι ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να βρουν ένα διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας».

Είναι σαφές ότι ανάμεσα στις δύο πλευρές, που πράγματι προέρχονται από δύο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους, υπάρχει περιθώριο και συνεννόησης και συνεργασίας. Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά υπάρχει και μέλλον…

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σημεία στην ομιλία Τατούλη τα οποία δεν θα μπορούσαν να περάσουν στα ψιλά.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμά, αυτό που είπε ο Περιφερειάρχης προς τον λέξη Τσίπρα: «Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι γεγονός, ότι η κυβέρνησή σας και η τωρινή και η αυριανή, έχει εξαιρετικό φόρτο εργασίας να ασχολείται, για πολλά χρόνια, με τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, με τη δημοσιονομική ισορροπία.»

Άραγε, τι εννοούσε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον έμπειρους και εξαιρετικά προσεκτικός, στο δημόσιο λόγο του, πολιτικός;

Είπε ότι η αυριανή κυβέρνηση θα είναι πάλι του Αλέξη Τσίπρα; Ότι θα κερδίσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ηττηθεί η ΝΔ; Αυτό ήθελε να πει ο Περιφερειάρχης; Καλά καταλάβαμε; Αν ναι, σίγουρα στη ΝΔ, δεν θα ένιωσαν και πολύ βολικά ...

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Τατούλη βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Μία πολιτική σχέση η οποία δείχνει ότι μπορεί να έχει μέλλον και να μην λήξει απλά στη διοργάνωση ενός Συνέδριου.

5 σχόλια

  • ανεμομαζώματα   διαβολοσκορπίσματα  λένε
    ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα λένε Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 10:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Πετράκη βλεπω να επαναλαμβάνεται η ιδια ιστορια του 2014 με τον Δέδε, τον Πουλοκέφαλο και τον Πουλά. Οι Νεοδημοκράτες συμβουλοι σου την κανουνε και καλά κάνουμε αφου τους χρησιμοποίησες και τους άδειασες. Αυτές οι δηλώσεις σου περί αυριανής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι από αυτά που δεν λέγονται ! Το γλύψιμο έχει και παρενέργειες ! Παράπλευρες απώλειες. Ψάχνεις στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 ! Και αυτοί που σε στηρίζουνε μέχρι τώρα τους αδειάζεις . Και αυτό οι Νεοδημοκράτες δεν σου το συγχωρούν. Πάντως εσύ μην ανησυχείς έχεις χρυσές εφεδρείες, κάτι αποσταμένους παλαιοπασοκους που δεν τους τους χαιρετάει κανείς πλέον. Με αυτούς θα τελειώσεις τη θητεία σου. Και την διαδρομή σου. θα στηριχτείς από το Στεφανόπουλο, το Στρατηγάκο, τον Παπαγγελόπουλο και τον Αργυράκη. ολους τους ξοφλημένους νεροκουβαλητές. Ξέχασα και το Φλώρο από τη Λακωνία. Ολοι τους ετοιμοπόλεμοι με νεανικό σφρίγος τι να σου πω. Γερασμένη αποκουριά λένε στο χωριό μου. Κλείσε τα τρέχοντα τώρα και καληνύχτα γιατί μετά το 2019 έρχονται τα δύσκολα για όλους. Χαιρετίσματα στην εξουσία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 16:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέτρο πας για σύνταξη. Μας εχεις τρελάνει στο ψέμα. Αλλα εκείνη η θυγατέρα, τι θα κανει? Την ρώτησες την ερμη???

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 14:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Πέτρος εύκολα θα επανεκλεγεί, η Εύη όμως ας ψάξει για νέο κόμμα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αλεπού της πολιτικής δεν έχει παραδώσει τα όπλα ακόμα. Αφού η Πολιτευτής της καρδιάς μας όπως φάινεται "δεν τα παίρνει τα γράμματα" ο Πετράν θα κάνει τα πάντα για να είναι στο προσκήνιο για το καλό όλης της Οικογενείας βεβαίως βεβαίως..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 23:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέτρος ο πολιτικό γυρισμένος!! Στο τέλος Πετρο σε βλέπω με την χρυσή αυγή!! Σου ταιριάζει άλλωστε!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...