Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο βαρύτονος Σάββας, το … σουβλιστό δένδρο, τα «πράσινα» ιδιαίτερα και η πανικόβλητη παρέμβαση για να παίξει το βίντεο!

Ο βαρύτονος Σάββας, το … σουβλιστό δένδρο, τα «πράσινα» ιδιαίτερα και η πανικόβλητη παρέμβαση για να παίξει το βίντεο!

- Επιτέλους τα σκουπίδια μαζεύονται από την πόλη. ( Όχι δεν είναι ...απριλιάτικο ψέμα ) Το είδαμε με τα μάτια μας και το μυρίσαμε με τις μύτες μας. Σε λίγο η Τρίπολη θα μυρίζει σαν τη πρώτη μέρα της Άνοιξης. Σε αυτή την πόλη - όπως ξέρετε -  όλα λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση. Έτσι και η άνοιξη άργησε ενάμισυ μήνα. Κάλιο αργά πατριώτες, κάλιο αργά παρά ποτέ.

- Καλά - νομίσαμε - ότι τη βγάλαμε φέτος με το τζάκι στην ορεινή Αρκαδία. Γλυτώσαμε πολλά λεφτά από το πετρέλαιο - που δε βάλαμε - αλλά τελικά πάλι μέσα μπήκαμε! Δώσαμε τα διπλά σε ...λουκάνικα και μπύρες. Δώρον - άδωρον!

- Προχωράει γοργά από μερικούς η ιδέα για δεύτερο Δήμο στη Γορτυνία. Βλέπω εκεί πάνω να γίνονται από δυο χωριά... χωριάτες (  ή από δύο δήμους ...δημότες? )

- Ενας συμπολίτης μας το περασμένο Σάββατο είχε πάει στα μπουζούκια και μέθυσε τόσο πολύ που όταν σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ζεμπεκιά! Καλό?

- Όλοι ξέραμε ότι η Ελλάδα έδωσε τα φώτα στον κόσμο. Δεν ξέραμε όμως ότι ο λογαριασμός -  για τα φώτα που δώσαμε - θα μας έρθει  από τη ΔΕΗ 2.500 χιλιάδες χρόνια μετά και μάλιστα με ...χαράτσι!

- Άκουσα ένα νέο ( μάλλον φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήτανε ) να λέει στον πεζόδρομο της Δεληγιάννη: 'έβγαλα δημοτικό, έβγαλα γυμνάσιο, έβγαλα λύκειο, έβγαλα πανεπιστήμιο και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ...διαβατήριο"! Τραγική αλλά αληθινή η διαπίστωση του νεαρού.

- Χωρίς ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ έγιναν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας! Τόσοι καθηγητές "φτιαγμένοι" από το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο λόγω ...αξιολόγησης! Κύριοι καθηγητές μην ξεχνάτε ότι αξιολογεί και η κοινωνία.

- Θυμάμαι κάποιους πράσινους επαναστάτες καθηγητές που μέσα στις τάξεις των Γυμνασίων και των Λυκείων της Τρίπολης μιλούσαν θερμά για τη συμμετοχή στα κοινά και στον αγώνα που θα πρέπει να δίνεται μέσα από τα θεσμικά όργανα. Σε όλους αυτούς τους πράσινους επαναστάτες εκπαιδευτικούς έχουμε να θυμίσουμε μία λαϊκή παροιμία: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτης". Αφιερωμένο εξαιρετικά ( ...ξέρουν αυτοί ).

- Αυτοί οι πράσινοι καθηγητές που με αυτή τη στάση τους ( δηλ. την αποχή ) αντιδρούν στην αξιολόγηση δεν πρόλαβαν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο επειδή - λόγω της εποχής - δεν είχαν χρόνο για τέτοια. Είχαν ...ιδιαίτερα θέματα για να ασχοληθούν!

- Και γιατί να φτιάξουν ψηφοδέλτιο οι πρώην πράσινοι καθηγητές? Είναι σήμερα όλοι τους διευθυντές και απολαμβάνουν τις καρέκλες τους! Να τους ...χαιρόμαστε.

- Ποιά γνωστή κυρία που ασχολείται με τα κοινά έβαλε λυτούς και δεμένους για να μην παίξει ένα βίντεο που την αφορούσε προσωπικά στην τοπική τηλεόραση? Γιατί τόσος πανικός κυρία μου?

- Καθημερινά γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κράτος του κόσμου που οι δημόσιες υπηρεσίες του θέλουν έγγραφες αποδείξεις ότι ...γεννήθηκες!

- Απορία: γιατί οι τροχονόμοι της πόλης μας όταν με σταματάνε με ρωτάνε συνεχώς αν έχω πιεί? Αν έχω φάει, πότε θα με ρωτήσουν? ( πάντως και να με ρωτούσαν αδιάβαστο θα με έπιαναν, ούτε και εγώ δε θυμάμαι πότε έφαγα τελευταία )

- Μήπως ο Σάββας ο Σαββάκης πρέπει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ψαλτική? Προχθές στο Παλλάντιο έδωσε ρέστα και πήρε συγχαρητήρια από πολλούς που τον απόλαυσαν ως ...βαρύτονο. Σάββα για σκέψου το καλύτερα, δεν ειναι και άσχημη ιδέα.

- Επιχειρηματίας της πόλης, που έπινε ποτό σε κεντρικό μπαρ,  έδωσε παραγγελιά στον dj το τραγούδι: "στην υγειά της αχάριστης". Τί να ήθελε να πει ο ...ποιητής?

- Παράπονο συζύγου: γιατί η γυναίκα μου δίνει 350 ευρώ για κρέμα περιποίησης προσώπου και λέει ότι μου πήρε σαμπουάν από το Lidl γιατί το βρήκε σε προσφορά? ( σίγουρα σας θυμίζει κάτι )

- Πλησιάζει το Πάσχα αλλά όλος ο κόσμος είναι τόσο μπερδεμένος που δεν ξέρει αν θα πρέπει να σουβλίσει δέντρο ή να στολίσει αρνί! Πάντως εμείς σας ευχόμαστε  το φλουρί να πέσει στο δικό σας αυγό. Χριστός Ανέστη και καλό ...δεκαπενταύγουστο! 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...