Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοινώσεις Νίκα για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη | Οι σκέψεις για φυσικό αέριο, τρένο, δρόμους και φωτοβολταϊκό πάρκο!

Ανακοινώσεις Νίκα για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη | Οι σκέψεις για φυσικό αέριο, τρένο, δρόμους και φωτοβολταϊκό πάρκο!

Για την πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη μίλησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος συμμετείχε στην Επιτροπή, είπε ότι θα γίνει ένα master plan από την πλευρά της κυβέρνησης και ένα δεύτερο σχέδιο σε τοπικό επίπεδο, όπου υπεύθυνος θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν προγραμματισμό έργων και δράσεων που αφορούν την περιοχή της Μεγαλόπολης. Το master plan θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2020.

Τα χρήματα για τη μεταλιγνιτική εποχή θα προέρχονται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Λιγνιτόσημο, αλλά με κονδύλια με δανεισμό με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχουν δηλαδή γύρω στα 4 δις ευρώ για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία.

«Η Μεγαλόπολη πρέπει να συνεχίσει να είναι ενεργειακό κέντρο, να γίνει δεύτερο εργοστάσιο φυσικού αερίου, να προχωρήσει φωτοβολταικό πάρκο, να φτάσει το φυσικό αέριο στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης (αλλά και στην Τρίπολη). Στις 6 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχω σε σύσκεψη για να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του τρένου μέχρι την Τρίπολη και την Μεγαλόπολη. Επίσης, ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Ολυμπία, η παράκαμψη Λαγκαδίων και δράσεις αθλητικές στη Μεγαλόπολη.

Τα 25.000.000 ευρώ από το λιγνιτόσημο θα τα πάρουμε σύντομα και θα βλέπετε που θα πέσουν αυτά τα χρήματα.»

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 19:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα αυτά αν θα γίνουν μετά θάνατον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...