Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χατζηδάκης στο Mega: "Θα υπάρξει τέτοια οικονομική στήριξη στη Μεγαλόπολη που θα αλλάξει πλήρως η εικόνα της" (vd)

Χατζηδάκης στο Mega: "Θα υπάρξει τέτοια οικονομική στήριξη στη Μεγαλόπολη που θα αλλάξει πλήρως η εικόνα της" (vd)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις της ΔΕΗ.

Στην εκπομπή παρενέβη ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Αδαμίδης ο οποίος είπε ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση θα επιφέρει μαρασμό στην Αρκαδία και στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον κ. Αδαμίδη ότι βρίσκεται «σε απόλυτη δυσαρμονία» με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την πράσινη ανάπτυξη και επισήμανε ότι θα υπάρξει τέτοια οικονομική στήριξη σε αυτές τις περιοχές που «θα αλλάξει πλήρως η εικόνα τους».

«Προχωρούμε ένα master plan, μόνο το 1.7 δις από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης στις περιοχές αυτές» είπε και τόνισε στη συνέχεια ότι η ελληνική ΔΕΗ έχει κάνει συνεργασία με τη γερμανική ΔΕΗ για να γίνουν μεγάλα έργα Ανανεώσιμων Πηαγών Ενέργειας και στην Μεγαλόπολη.

Δεσμεύθηκε ότι οι χώροι του των ορυχείων θα αποκατασταθούν και εκεί θα δουλέψουν και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι «εκεί που έσκαβαν, πλέον θα σκεπάζουν»

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΗ για το οποίο «δεν θα πληρώσουν λεπτό οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...