Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεταλιγνιτική εποχή | Ενότητα για το καλό της Μεγαλόπολης ζήτησε ο Νίκας

Μεταλιγνιτική εποχή | Ενότητα για το καλό της Μεγαλόπολης ζήτησε ο Νίκας

“Δημιουργική” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την ευρεία σύσκεψη που -και με τηλεδιάσκεψη- συγκλήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, με αντικείμενο την διαμόρφωση των αξόνων του μάστερ πλαν που εκπονεί η Περιφέρεια ειδικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Στη σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, μετείχαν στελέχη της επιστημονικής επιτροπής που συντάσσει το τοπικό μάστερ πλαν, κι ακόμα ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης εκπρόσωποι παρατάξεων και φορέων, από τους οποίους κατατέθηκαν προτάσεις όσον αφορά τα έργα τα οποία πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν, αλλά και την συνολική πολιτική που πρέπει να υπάρξει για τη Μεγαλόπολη.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε, από την πλευρά του, να υπάρχει αναγκαία ενότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οποτεδήποτε θελήσουν παράγοντες του δήμου και στελέχη φορέων μπορούν να με συναντήσουν”, σημειώνοντας παράλληλα:

“Σκοπός είναι, με τις ενέργειές μας να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη Μεγαλόπολη, διότι αν υπάρχουν συγκρούσεις αυτός που θα υποστεί ζημία θα είναι η ίδια η Μεγαλόπολη/ Κι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί”.

Επίσης, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε την ένταξη σειράς έργων και δράσεων -στους τομείς των υποδομών, των πολιτιστικών θεμάτων και των κοινωνικών δράσεων- διευκρινίζοντας ποια από αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ, ποια από το ΤΑΠ ΤοΚ και ποια από την “Αρκαδία” Α.Ε.

“Εκτιμώ ότι είχαμε μια δημιουργική συζήτηση, μέσα από την οποία δόθηκε η αναγκαία κατεύθυνση στους μελετητές. Πλέον η μάχη μας θα δοθεί στη Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση του ΣΔΑΜ προς την μεταλιγνιτική εποχή” σχολίασε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...