Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος Μεγαλόπολης για Τηλεθέρμανση: «Οικονομικότερη λύση η σύνδεση του πολεοδομικού ιστού της πόλης με το δίκτυο φυσικού αερίου»

Δήμαρχος Μεγαλόπολης για Τηλεθέρμανση: «Οικονομικότερη λύση η σύνδεση του πολεοδομικού ιστού της πόλης με το δίκτυο φυσικού αερίου»

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος συναντήθηκε στo Δημαρχείο με τον Βουλευτή Ν. Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιο Παπαηλιού. Στη συνάντηση μετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» κ. Αντώνιος Κυριακόπουλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πολιτική της απολιγνιτοποίησης και το θέμα της διασφάλισης της θέρμανσης των κτιρίων της πόλης της Μεγαλόπολης.

Ο κ. Δήμαρχος επισήμανε στον κ. Γ. Παπαηλιού ότι η Μεγαλόπολη γίνεται μάρτυρας, ήδη από αρκετά χρόνια, της σταδιακής αλλά σταθερής πολιτικής που προωθεί διαχρονικά η Πολιτεία, η οποία οδηγεί στη μεταλιγνιτική εποχή.

Στην τελευταία εκδοχή αυτής της πολιτικής, δηλαδή της απολιγνιτοποίησης, η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε με την τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης και τους εκπροσώπους τους, για να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε.. Τόνισε δε ότι σε αυτόν το αγώνα δε φάνηκε να υπάρχει σθεναρή υποστήριξη από αρκετούς που εξακολουθούν να δηλώνουν υπέρμετρα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική και τότε έλαμψαν με την απουσία τους από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν.

 Ακόμα και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, προχώρησε σε συμφωνία με την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., διασφαλίζοντας θεμιτά τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί, αποδεχόμενη ωστόσο την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, την οποία βεβαίως κατήγγειλε προηγουμένως.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε ο κ. Δήμαρχος ότι όφειλε να προχωρήσει με ρεαλισμό και μακριά από έναν ατελέσφορο λαϊκισμό, προς το συμφέρον των συμπολιτών του, εκκινώντας ένα διάλογο με την Κυβέρνηση, όπως θα έκανε με οποιαδήποτε Κυβέρνηση, μέσα από τον οποίο επιδιώκεται να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο και τους πολίτες.

Ο κ. Δήμαρχος ανάφερε στον κ. Γ. Παπαηλιού ότι μετά τη διαβεβαίωση της ΔΕΗ Α.Ε. ότι αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί τη σταθερή παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο Τηλεθέρμανσης της πόλης της Μεγαλόπολης, κρίνεται ως επωφελέστερη, οικονομικότερη και βιώσιμη λύση η σύνδεση του πολεοδομικού ιστού της πόλης με το δίκτυο φυσικού αερίου, με μηδενικό κόστος εγκατάστασης για τους πολίτες. Αυτή η λύση προσδίδει πρόσθετη αξία στην πόλη, καθώς η χρήση του φυσικού αερίου δεν περιορίζεται μόνον στη θέρμανση.  

Εξάλλου, όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση με παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Βουλευτών των Νομών, των Επιμελητηρίων και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...