Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγανάκτηση στον Τριπόταμο Μεγαλόπολης | Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - "Αίσχος. Η ΔΕΗ θέλει να πετάξει στο δρόμο τους κατοίκους του χωριού"

Αγανάκτηση στον Τριπόταμο Μεγαλόπολης | Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - "Αίσχος. Η ΔΕΗ θέλει να πετάξει στο δρόμο τους κατοίκους του χωριού"
Δεύτερη ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Κυριάκο Μητσοτάκη .

Κοινοποίηση :
1) Σεβασμιότατον Μητροπολίτην Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίαν
2) Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
3) Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, Πρόεδρο Πε.Συ. , Αντιπεριφεριάρχες, Περιφεριακούς συβούλους και επικεφαλής Παρατάξεων.
4) Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο , Πρόεδρο Δ.Σ., Αντιδημάρχους ,Δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής Παρατάξεων
5) .Όλα τα τοπικά , εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης , ηλεκτρονικά τηλεοπτικά , διαδικτυακά , και έντυπα

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,
 απευθυνόμαστε πάλι σε σας με πόνο ψυχής αλλά και με μεγάλη αγανάκτηση , αφού αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι και πολίτες άλλης κοινωνίας .
Το Τριπόταμο , είναι το τελευταίο όπως φαίνεται χωριό , που μετά την απόφασή σας για απολιγνιτοποίηση της χώρας , αναγκαστικά απαλλοτριώνεται .
Κατά το νόμο 4273/2014 άρθρο 13, η πολιτεία έχει την υποχρέωση , να παραχωρήσει χώρο για την μετεγκατάσταση των οικισμών , που για λόγους κοινής ωφέλειας αναγκαστικά καταστράφηκαν .
Η απαλλοτρίωση του Τριποτάμου , έχει ξεκινήσει από το έτος 2012 και οι κάτοικοί του έχουμε υποδείξει το χώρο που επιθυμούμε για τη μετεγκατάστασή μας , αλλά η πολιτεία μέχρι τώρα κωφεύει .
Η ΔΕΗ , κατά τον νόμο , σήμερα 09-07-2020 , σπεύδει με δικαστικό επιμελητή , να επιδώσει τις εξώσεις στους κατοίκους αυτού του χωριού και να τους διώξει βιαίως από τα σπίτια τους , γέροντες , ανήμπορους , άλλους κατάκοιτους , άλλους με σοβαρά προβλήματα υγείας , πετώντας τους στο δρόμο . ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ!!!
Και τι ειρωνεία ; Με την συμβολή της πολιτείας!!! με τα όργανα της τάξης !!!

Ποιο νόμο λοιπόν εφαρμόζει η πολιτεία ;
1) Το νόμο για τη μετεγκατάσταση ;
2) Το νόμο για την έξωση ;
Τι κάναμε που μας τιμωρείτε ;

Επειδή όπως φαίνεται τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή κ. Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφτείτε της επίλυσης του θέματος για να ησυχάσουν οι κάτοικοι και να επέλθει ηρεμία στη ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης , που και με την αναγγελία του κλεισίματος των λιγωτικών μονάδων , έχει δικαιολογημένα αναστατωθεί .
Σκεφτείτε μετά τρείς μέρες οι κάμερες να καταγράφουν την κακία της πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους , που τους πήραν αναγκαστικά τις περιουσίες τους , ( δεν τις πούλησαν ), να τους πετούν από τα σπίτια τους με τη
βία και να βρίσκονται στο δρόμο , ως ανταμοιβή γιατί προσέφεραν την περιουσία τους για την εθνική οικονομία , για λόγους κοινής ωφέλειας . Δεν λέω περισσότερα για την αντίδραση των κατοίκων , εξυπακούεται .

Το Τριπόταμο είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι στο χέρι σας αλλά και υποχρέωσή σας να προσπαθήσετε να βρεθεί λύση . Καλέστε τους υπευθύνους της ΔΕΗ ( παγώνοντας τη διαδικασία των εξώσεων ), την επιτροπή των κατοίκων και εκπροσώπους του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που με ομόφωνες αποφάσεις τους στηρίζουν την απόφαση των κατοίκων , να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους , αν δεν βρεθεί λύση για την μετεγκατάστασή τους.
Να καθίσουμε όλοι μαζί , να συζητήσουμε , και να είστε σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση . Λογικοί άνθρωποι είμαστε .

Η εμπιστοσύνη μας απέναντι στη ΔΕΗ έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα για τους εξής λόγους , που οι περισσότεροι δεν τους γνωρίζουν και οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ τους παραπλανούν , για να δικαιολογήσουν τη στάση τους .
Η ΔΕΗ έχει πληρώσει μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες το 70% της πρωτόδικης απόφασης ( δηλαδή για παράδειγμα , ένα σπίτι κατά την κρίση του πρωτόδικου δικαστηρίου και λόγω παλαιότητας , αξίζει 30.000 € . Ο ιδιοκτήτης έχει εισπράξει τα 21.000 € , και τον υποχρεώνουν με έξωση να φύγει. Τί σπίτι λοιπόν να φτιάξει με αυτά τα 21.000 € και σε ποια γη?;
Επίσης όταν βγήκε η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου , μη ικανοποιημένη η ΔΕΗ με τις τιμές , άσκησε έφεση . Το επόμενο δικαστήριο αύξησε τις τιμές κατά 20% και πλέον . Πριν 15 περίπου μέρες και μη θέλοντας να καταθέσει τα υπόλοιπα χρήματα, άκουσον, άκουσον , έκανε προσφυγή στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης του εφετείου , που σημειωτέον ποτέ μέχρι και σήμερα δεν έχει προσφύγει σε ανάλογες περιπτώσεις και λίγες μέρες μετά, στέλνει τις εξώσεις.
Τι λοιπόν συμπέρασμα βγάζετε Εσείς κ. πρωθυπουργέ αλλά και όλοι οι αναγνώστες αυτής της επιστολής , που είναι και ενυπόγραφη , δεν είναι ανώνυμη και επιδέχεται κριτικής ;

Η ΔΕΗ δεν ήθελε και δεν θέλει να πληρώσει , το μόνο όπως φαίνεται που θέλει , είναι να μπει με τη βία στις περιουσίες των Τριποταμιτών καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.
Τέλος πιστεύοντας ότι θα αφουγκραστείτε την αγωνία και την απελπισία των κατοίκων και επειδή ξέρουμε ότι γνωρίζετε την υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους , σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο που θεσπίστηκε στην Βουλή από κυβέρνηση στην οποία συμμετείχατε ως υπουργός το έτος 2014 , εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού , να συμβάλετε , να υπάρξει λύση , και να μην φέρεται και Σεις την εύθηνη , για ότι τυχόν άσχημο ακολουθήσει .

Τριπόταμο Μεγαλόπολης 09-07-2020 
Με εκτίμηση και σεβασμό 
+πρωτ/τερος Βασίλειος Δάρρας 
Εφημέριος Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου 
εκ μέρους όλων των Τριποταμιτών

https://megalopolifm.blogspot.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...