Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση ολόκληρης της πόλης της Μεγαλόπολης"

"Αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση ολόκληρης της πόλης της Μεγαλόπολης"

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης, σημειώνει: "Σε πρόσφατη ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου για την Διαχείριση Απορριμμάτων κ. Γραφάκος το είπε ξεκάθαρα: Καύση σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας!

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήθεν ξαφνιάστηκε, δήλωσε ότι πρώτη φορά αυτό το ακούει από επίσημα χείλη. Φαίνεται ότι για το Δήμαρχο και για τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εικονική πραγματικότητα και φαντασιώσεις (κάποιοι το είχαν προτείνει κιόλας) αυτό που εδώ και μια δεκαετία κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση, ότι δηλαδή ετοιμάζουν τη Μεγαλόπολη για σκουπιδότοπο – χώρο υποδοχής επικίνδυνων αποβλήτων και αντικατάσταση του λιγνίτη με καύσιμο τα απορρίμματα!!!

Ας μην εκπλήσσεται αυτός και όσοι ανέχθηκαν και προώθησαν τις πολιτικές της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης την Τετάρτη 15 Ιούλη φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο  κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα γύρω από το Φυσικό Αέριο (Φ.Α.).

Όσο για την αυτοσυνέντευξη του Δημάρχου που προσπαθεί να πείσει για τη μοναδική λύση του Φ.Α, θα μπορούσε να ήταν Δελτίο Τύπου της κυβέρνησης ή ανακοίνωση της ενδιαφερόμενης για το Φ.Α. εταιρίας.

Κυβέρνηση και ΔΕΗ και από κοντά οι παπαγάλοι τους απορρίπτουν τη σύνδεση με την 5η μονάδα με το επιχείρημα ότι δήθεν δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ροή της θερμικής ενέργειας προς την τηλεθέρμανση (Τ/Θ). Πρόκειται για καλά ενορχηστρωμένη  μεθόδευση για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, απαξιώνοντας και καταστρέφοντας την τηλεθέρμανση που ο λαός της Μεγαλόπολης την έχει πληρώσει έως τώρα πολλά εκατομμύρια ευρώ.

  Είναι σαφές ότι η πιο συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση ολόκληρης της πόλης της Μεγαλόπολης είναι η επέκταση – ολοκλήρωση του δικτύου της τηλεθέρμανσης και η σύνδεσή της με την 5η μονάδα.

Ο λαός της Μεγαλόπολης  δικαιούται να απαιτεί από τη ΔΕΗ που επί δεκαετίες έβγαζε το «μαύρο χρυσό» από τα σπλάχνα της να συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία απορριπτόμενη θερμική ενέργεια για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Καλούμε το λαό της Μεγαλόπολης να πάρει στα δικά του χέρια την επέκταση και ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης αλλά και την υπόθεση προστασίας της υγείας των παιδιών του και του περιβάλλοντος.

Καλούμε ειδικά τους νέους, να παλέψουν για μια ζωή στο μπόι των ονείρων τους και όχι στη μισή δουλειά – μισή ζωή που τους ετοιμάζουν."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...