Menu
RSS
Τρίτη, 24/11/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης υποστηρίζει ο Νίκος Γιαννακόπουλος

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης υποστηρίζει ο Νίκος Γιαννακόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο Αθανάσιο είχε σήμερα το πρωί ο υπ. Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ.  κ. Γιαννακόπουλος Νικόλαος.

Στην συνάντηση έγινε σαφές για μία ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον και των δύο ανδρών για τα προβλήματα της Μεγαλόπολης και για την λεγόμενη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε πως συντάσσεται απόλυτα με την άποψη  του Δημάρχου, αλλά και ολόκληρου του Δημοτικού συμβουλίου για την υποστήριξη της θέσεως που μιλάει για την δημιουργία τριών ζωνών ανταποδοτικών κινήτρων, πρώτη ζώνη (ζώνη απολιγνιτοποίησης  σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κέντρο εξόρυξης του λιγνίτη, δεύτερη  ζώνη ο υπόλοιπος Δήμος  Μεγαλόπολης και τρίτη στην ευρύτερη Αρκαδία.

Έκανε σαφές ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η Μεγαλόπολη είναι αυτή που πρώτα και πάνω από όλους υφίσταται τα προβλήματα της απολιγνιτοποίησης. Χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αναφέροντας  ότι συνάδει απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές νόρμες, εκφράζοντας παράλληλα  την αγωνία του και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την περιοχή, όπως μάλιστα είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, αλλά και σε επιστολή του στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση.

Δήλωσε ότι την παρούσα άποψη για τις τρείς ζώνες κινήτρων του Δημοτικού Συμβουλίου θα την υποστηρίξει εμπράκτως καθώς και την δημιουργία αγροτικών φυλακών, με την δημόσια υποστήριξη στην διαβούλευση του Υπουργείου, καθώς και με σειρά δημοσιεύσεων, συναντήσεων και επιστολών στα Υπουργεία και τους Αρμόδιους Υπουργούς ακόμη και στον Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εξοικονομώ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε μια καινοτόμα πρόταση που όπως είπε την έχει διαβουλευθεί με πολίτες της Μεγαλόπολης, λέγοντας ότι, το Υπουργείο πρέπει να εξασφαλίσει διαφορετικό κονδύλι για την περιοχή της Μεγαλόπολης περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι ξεχωριστό από τον προϋπολογισμό του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν τα νοικοκυριά της Μεγαλόπολης για το εν λόγω πρόγραμμα.

Στα περίπου 2500 νοικοκυριά της περιοχής της Μεγαλόπολης αρμόζει ξεχωριστή πρόβλεψη:  α) σε ποσοστό όπως πολύ σωστά η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει, φτάνοντας έως  το 95% της επιδότησης του προγράμματος, αλλά και  β)σε κονδύλι ξεχωριστό και αποκλειστικά για την Μεγαλόπολη. Αλλιώς ανέφερε  τον  φόβο του πως λόγο του λάθος τρόπου ένταξης στο πρόγραμμα που μας κληροδότησε το ΣΥΡΙΖΑ (κατά προτεραιότητα μέχρι ολοκλήρωσης  του προϋπολογισμού της κάθε περιφέρειας) θα ενταχθούν ελάχιστα νοικοκυριά από την Αρκαδία και ειδικότερα από την Μεγαλόπολη.

Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός – M.Sc.

Υπ. Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 22:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Κατ' αρχάς έχει ο εν λόγω κύριος κάποια ιδιότητα που πήγε να συναντήσει τον δήμαρχο Μεγαλόπολης; Και κατά δεύτερο λόγο από πού κι ως που υπογράφει ως "υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας"; Έχουμε εκλογές και δεν το ξέρουμε; Αλλά το "βουλευτής" ακούγεται διαφορετικά από το "πολιτευτής" έτσι; Ου να μου χαθείς ψώνιο ξεκαβάλα το καλάμι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ποιός είναι ο κύριος?? γιατί η απόψη του πρέπει να μας ενδιαφέρει?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...