Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να μοριοδοτηθούν επιπλέον και οι κάτοικοι Μεγαλόπολης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ζητεί ο Νίκας

Να μοριοδοτηθούν επιπλέον και οι κάτοικοι Μεγαλόπολης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ζητεί ο Νίκας

Να συμπεριληφθεί και η περιοχή της Μεγαλόπολης -όπως ήδη έγινε για την περιοχή της Κοζάνης, μετά από σχετική παρέμβαση- στην πρόβλεψη του άρθρου 12 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός του συστήµατος προσλήψεων στον δημόσιο τοµέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”,  για ενίσχυση της µοριοδότησης των µόνιµων κατοίκων τους κατά 20 µονάδες.

Αυτό ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή του, οποία κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού -και βουλευτή Αρκαδίας- Κώστα Βλάση και τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού Γιώργο Παπαηλιού και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο περιφερειάρχης σημειώνει τα εξής:

“Αξιότιµε κ. Υπουργέ

Πριν λίγες ώρες ψηφίστηκε απὀ τη Βουλή το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός του συστήµατος προσλήψεων στον δημόσιο τοµέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”, όπου αξιολογήθηκαν κάποιες περιοχές της χώρας µας και ενισχύθηκε η µοριοδότηση των µόνιµων κατοίκων τους κατά 20 µονάδες.

Στο παραπάνω νομοσχέδιο έχουµε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις, όσον αφορά στη Μεγαλόπολη.

  1. Στο αρχικό κείµενο του νομοσχεδίου, πριν την ψήφισή του, είχαν αναφερθεί συγκεκριμένες Περιφέρειες και δήμοι.
  2. Στο αρχικό κείµενο του νομοσχεδίου δεν είχε συμπεριληφθεί η περιοχή της Κοζάνης, αλλά αυτό επιτεύχθηκε µετά την παρέμβαση των βουλευτών, λόγω της ιδιαιτερότητας και αναγκαιότητας της περιοχής της Κοζάνης, δηλαδή τη µεταλιγνιτική εποχή, τις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων σε µια περίοδο οικονοµικής και κοινωνικής ύφεσης, αλλά και την πανδημία.
  3. Στο παραπάνω νομοσχέδιο δεν συμπεριλήφθηκε η περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία αντιμετωπίζει περίπου τα ίδια προβλήματα µε την Κοζάνη -και ενδεχομένως πιο αυξημένα- και αυτό σαφώς προκαλεί εντύπωση.

Αξιότιµε κ. Υπουργέ,

Θεωρούμε πως λόγοι δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης επιβάλλουν την προσθήκη στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου και της περιοχής της Μεγαλόπολης, ώστε οι κάτοικοί της πέρα από την ανασφάλεια, να µην αισθάνονται και αδικηµένοι”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη, μπορείτε να την δείτε εδώ.

1 σχόλιο

  • 3
    3 Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσυ εχεις ενα καλο !!!ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...