Στις 16 Αυγούστου ο εορτασμός της Εξόδου του Παπαφλέσσα από την ιστορική Μονή Ρεκίτσης του Δυρραχίου

Στις 16 Αυγούστου θα εορταστεί η έξοδος του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, του ηρωικού Παπαφλέσσα, από την ιστορική Μονή Ρεκίτσης της τοπικής κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Γενικός Σημαιοστολισμός στη Τοπική Κοινότητα Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 16ης Αυγούστου 2012.
10,30 π.μ.:
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης της Τοπικής Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.
10,45 π.μ.:
Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές , οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από την τελετάρχη. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Αντιστράτηγο Ε.Α. Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Απονομή Επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα
Εθνικός Ύμνος
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά για όλους τους παρευρισκόμενους.