Menu
RSS
Παρασκευή, 01/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: ''Εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα και τώρα δεν θα φτιάξουν φυλακές στην Μεγαλόπολη'' (vd)

Παπαηλιού: ''Εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα και τώρα δεν θα φτιάξουν φυλακές στην Μεγαλόπολη'' (vd)
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής «σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων» της Βουλής Γιώργος Η. Παπαηλιού στη συνεδρίασή της, κατά την οποία έγινε ενημέρωση από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την κυβερνητική σωφρονιστική πολιτική, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :

Ο υπερπληθυσμός στα καταστήματα κράτησης δεν αποτυπώνεται στα υφιστάμενα στοιχεία, αφού υπάρχει ανισοκατανομή των κρατουμένων, με τις κλειστές φυλακές να είναι υπερφορτωμένες και οι αγροτικές σχεδόν άδειες.
Αυτό, εκτός των άλλων, επιφέρει και τις εξαιρετικά κακές συνθήκες κράτησης, για τις οποίες η χώρα μας έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πηγή αυτής της αρνητικής κατάστασης αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, να μεταφερθούν οι αρμοδιότητας της σωφρονιστικής πολιτικής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.. Αυτό αποτυπώνει την αντίληψή της για κατασταλτική οπτική της σωφρονιστικής πολιτικής, που απέχει από το τρίπτυχο «ασφάλεια, ανθρώπινος σωφρονισμός, επανένταξη».

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, στις γενικόλογες «ήξεις αφήξεις» τοποθετήσεις τους, ομολόγησαν, έμμεσα αλλά με σαφήνεια, ότι η ευρισκόμενη σε διαβούλευση νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την αυστηροποίηση των ποινών και την αύξηση των ορίων για τη μετατροπή, την αναστολή, την εξαγορά των ποινών και την αροχή κοινωφελούς εργασίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος του υπερπληθυσμού, με την αποσυμφόρηση των φυλακών «να πηγαίνει περίπατο». Αυτό αποτυπώνεται και στην από 12.9.2023 επιστολή (έγγραφο) της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Από αυτή την επιστολή (έγγραφο) συνάγεται, βέβαια όχι ρητά, αλλά με σαφήνεια, η ανάγκη επανυπαγωγής των αρμοδιοτήτων της Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αλλά και για την απειλή της cpt-της Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να εκδόσει δεύτερη «δημόσια δήλωση» που να καταδικάζει τη χώρα μας για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές, η απάντηση του Υφυπουργού ήταν, ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση της cpt ! παρά την εκ μέρους του ωραιοποίηση των πραγμάτων.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ομολόγησε, έστω έμμεσα, ότι η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για κατασκευή φυλακών στη Μεγαλόπολη παραμένει «προεκλογική», που σημαίνει, ότι μετεκλογικά η υπόσχεση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Βέβαια επιτέλεσε την «αποστολή» της, την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, προς άγραν ψήφων.

5 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Για το συμφέρον σου πας και με το διαβολο

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Υψηλή κουλτούρα Γενέθλια στο σκυλο
  ΡΕ τι λέτε
  Κατάντια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 21:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιώργη καλά πέφτουν τα 7000 ευρώ τον μήνα από το βουλευτιλικί. Δεν πας απάταντησες, όμως εάν παραβρέθηκες στα γενέθλια της σκύλας του Κασελάκη Ξεφτίλες

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 20:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Mε Κασελακις Παπαηλιού είσαι στο μηδέν. Και όταν λέει ο Κασελακις ότι δεν υπάρχει πολιτικό επίδικο που έφυγαν όσοι είχαν αξιοπρέπεια, να του πεις ότι υπάρχει πολιτική ξευτιλα γι αυτό φεύγουμε..... Και αυτό μόνο ένας βλακας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 16:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Όπως μας εξαπάτησες κι εσύ που πας με Κασελακηδες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...