Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση εφαρμογής της Εικονικής Πραγματικότητας για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Πρόταση εφαρμογής της Εικονικής Πραγματικότητας για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΤηνΤετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση της επιστημονικής εργασίας του Αρχαιολόγου-Καθηγητή Θεοδ. Σπυρόπουλου με θέμα,   «Η Μεγάλα Πόλη, το οραματικό σχέδιο του Ερπαμεινώνδα, τα Μνημεία και οι συμβολισμοί τους». Αυτή τη φορά η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα. Η παρουσίαση του Καθηγητή, πλαισιώθηκε από τις εύστοχες παραμβάσεις και τοποθετήσεις της Φιλολόγου-Καθηγήτριας, Βασιλικής Δημοπούλου, με το τελικό αποτύπωμα της εκδήλωσης να χαρακτηρίζεται όχι μόνο θετικό, αλλά και να αποτελεί τη βάση για ανάλογου ενδιαφέροντος, μελλοντικές δράσεις. Για εμάς, ως Δ.Σ. του Συλλόγου « Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», εκτός από ικανοποίηση, η επιτυχία της εκδήλωσης μάς δίνει τη δύναμη και την προθυμία να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο ποιοτικό και εποικοδομητικό, για την Αρχαία Μεγαλόπολη, αλλά  και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό που αντανακλά.

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος, ο Αντιδ/χος Νίκος Μπελιάς, ο Περιφ. Σύμβουλος Πελοπ/σου Βαγγέλης Γιαννακούρας, η Αντιδ/χος Καλλιθέας Ιωάννα Ευτυχιάδου, ο Αντιδ/χος Δάφνης- Υμηττού Δημήτρης Γιαννακούρας, ο Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας Κώστας Φίλανδρος, καθώς και πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, όπως βέβαια και όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία ολιγόλεπτη παρουσίαση του μοντέλου της Εικονικής Πραγματικότητας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο θόλο της αίθουσας και αφορούσε την Αρχαία Μίλητο.

      Ειδικότερα για το Δήμο Μεγαλόπολης, η εν λόγω παρουσίαση είχε σημαντική βαρύτητα, καθώς ο Σύλλογός μας έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό την εφαρμογή της Εικονικής Πραγματικότητας και για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και τα επιμέρους Μνημεία, δράση που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την περιοχή μας και θα προβάλλει εντονότερα τον τοπικό Αρχαίο Πολιτισμό. Επ΄αυτού υπήρξε και η διαβεβαίωση του Δημάρχου, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση, πως υπάρχει η βούληση καθώς και η σχετική πίστωση για τη συγκεκριμένη δράση, συνδυαστικά με την ίδρυση νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης.

        Στον επίλογο αυτής της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται πάντα επιτυχίες, τις οποίες επιθυμούμε να μεγενθύνουμε με αρωγούς και συμπαραστάτες όλους τους «Φίλους» και συνοδοιπόρους στα όμορφα αυτά, ταξίδια Πολιτισμού.

                                                   Με εκτίμηση

                                                     Για το Δ.Σ.

         

       Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

  

Παντούλης  Αλέξανδρος                                                 Παναγιώτης Παγιώτας                    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...