Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Στοίχημα" για τον Παπαθανάση η Μεγαλόπολη - "Προχωρά το βιομηχανικό πάρκο"! (vd)

"Στοίχημα" για τον Παπαθανάση η Μεγαλόπολη - "Προχωρά το βιομηχανικό πάρκο"! (vd)

Τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, την Τρίτη 28/5/2024.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι τον συνδέει μια μακρά φιλία και συνεργασία με τον Δημήτρη Πτωχό. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. Τρέχουν πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ. Το ΣΔΑΜ στηρίζει την Μεγαλόπολη και τους περί δήμους. Θέλουμε να συνεχίσου τη στήριξη της περιφέρειας. Οι επερχόμενες εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, χρειαζόμαστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει ισχυρή εντολή. Έχουμε να διαπραγματευτούμε πολλά, όπως το Ταμείο Συνοχής, την ΚΑΠ, πιθανό νέο Ταμείο Ανάκαμψης, κοινή αμυντική πολιτική. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι διεκδικητικός». Ο κ. Πτωχός μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία με τον κ. Παπαθανάση. «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή μετάβαση. Σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. οι Ευρωεκλογές είναι σημαντικές για πολλά θέματα. Όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκύπτουν από την ΕΕ.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης τόνισε ότι ο κ. Παπαθανάσης γνωρίζει την αγορά, ενώ είπε ότι ο Υπουργός θα έχει επαφές με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τους επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ. «Για μένα προτεραιότητα είναι η Μεγαλόπολη. Και για τον ίδιο είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Ήδη, στην Μεγαλόπολη έχει προχωρήσει ένα μεγάλο κομμάτι του φυσικού αερίου. Θα προχωρήσουμε το βιομηχανικό πάρκο που είναι εντελώς απαραίτητο. Και μέσα από τις ευρωεκλογές, ο κόσμος θα δείξει ότι στηρίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα και το μέλλον που ακολουθεί, είναι πραγματικά καλό. Ο Πελοπίδας Καλλίρης (Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) μίλησε για τον κόμβο βιοοικονομίας, αλλά και για τα προγράμματα χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων μέσα από το οποίο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...