Menu
RSS
Τρίτη, 03/03/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Εντάχθηκε πράξη για τη δημιουργία πρότυπης ενεργειακά πλατείας στο Δήμο Μεγαλόπολης

Εντάχθηκε πράξη για τη δημιουργία πρότυπης ενεργειακά πλατείας στο Δήμο Μεγαλόπολης

Με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΠ ΔΑΜ) οι πρώτες έξι δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κοινωφελών υποδομών και εξοπλισμού και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας μέσα από την πράσινη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων και Μεγαλόπολης και στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Ένα από τα έργα είναι η δημιουργία πρότυπης ενεργειακά πλατείας στο Δήμο Μεγαλόπολης, με δικαιούχο τον Δήμο Μεγαλόπολης και συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ΕΠΑ 1.053.880 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου του Δήμου Μεγαλόπολης και έχει στόχο τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου λειτουργικά και αισθητικά αστικού χώρου, που θα εξυπηρετεί και θα διευκολύνει την καθημερινή χρήση από τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Οι βασικοί στόχοι του έργου θα είναι: - Η αναβάθμιση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και η μετατροπή της σε πόλο έλξης της πόλης και πρότυπο βιοκλιματικού σχεδιασμού. Συνολικός στόχος της παρέμβασης είναι η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς εντός της πόλης της Μεγαλόπολης και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία όπως αποτυπώνεται στο εγκεκριμένο ΣΔΑΕΚ του Δήμου Μεγαλόπολης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...