Νέα παράταση για τα έργα στο Γηροκομείο Μεγαλόπολης
Παράταση δύο μηνών δόθηκε στην ολοκλήρωση του έργου ανέγερσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου. Η νέα προθεσμία περαίωσης των εργασιών μετατίθεται για τις 29 Μαΐου 2026, με δυνατότητα αναθεώρησης για τις υπολειπόμενες εργασίες.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,685 εκατ. ευρώ και ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης, καθώς το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%. Ωστόσο, η οικονομική πρόοδος ανέρχεται στο 75%, γεγονός που αποτυπώνει τις εκκρεμότητες που απομένουν έως την πλήρη ολοκλήρωση.
Η ανάγκη για παράταση προέκυψε κυρίως λόγω αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας, κατόπιν πρόσφατου πορίσματος ελέγχου δόμησης. Οι καθυστερήσεις αυτές δεν αποδίδονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου, γεγονός που αποτέλεσε βασικό επιχείρημα για την έγκριση της παράτασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία είχε αιτηθεί μεγαλύτερη παράταση έως τα τέλη Ιουνίου 2026, ωστόσο η Διευθύνουσα Υπηρεσία εισηγήθηκε μικρότερο χρονικό διάστημα, το οποίο και τελικά εγκρίθηκε. Παράλληλα, προβλέπεται και μετάθεση του κρίσιμου χρόνου για την καταβολή πριμ έγκαιρης ολοκλήρωσης.
Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια θετικής γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Κατασκευών και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος, επιβεβαιώνοντας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις κοινωνικές δομές της περιοχής, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και καλύπτοντας αυξημένες τοπικές ανάγκες.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
φωτογραφία αρχείου
Tags:
Γηροκομείο Μεγαλόπολης,Σχετικά Άρθρα
- Κώστας Τζιούμης: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της νέας γενιάς, προσφέροντάς της βήμα έκφρασης» (vd)
- Νικολάκου: "Γιατί κόλλησε από το 2022 ως σήμερα η λειτουργία Κέντρου Προβολής Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι;"
- Τρίπολη | Αγρυπνία στο Ναό Αγίου Τρύφωνα
- Αντιδράσεις για το «εργαστήριο κατασκευής μικρής ανεμογεννήτριας» στο Λεωνίδιο
- Αγώνας Δρόμου Ειρήνης "Γρηγόρης Λαμπράκης" | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!






