Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ανακοίνωσε live τη διαγραφή Μπελιά μετά από διαφοροποίηση σε ψηφοφορία!
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης κατά τη συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2026 και συγκεκριμένα για τη δημιουργία νέου κωδικού εξόδων με τίτλο: «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για τον καθορισμό των βέλτιστων χρήσεων γης στο πλαίσιο του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Μεγαλόπολης».
Το θέμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ωστόσο προκάλεσε εσωτερική κρίση στην παράταξη της δημοτικής αρχής, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Μπελιάς δήλωσε ότι καταψηφίζει την εισήγηση.
Ο κ. Μπελιάς υποστήριξε ότι θεωρεί την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο σπατάλη, εκφράζοντας την άποψη ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να καλυφθεί από την υπηρεσία του δήμου και τον ανάδοχο του έργου, χωρίς επιπλέον δαπάνη.
Η αρνητική ψήφος προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Κώστα Μιχόπουλου, ο οποίος σε ζωντανή σύνδεση ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπελιάς παύει να αποτελεί μέλος της δημοτικής του παράταξης.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπελιάς απάντησε ότιο δήμαρχος το έχει ξαναπεί αυτό, τονίζοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει διαγραφή απαιτείται απόφαση των 2/3 της παράταξης και μάλιστα για σοβαρό θέμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι μία διαφοροποίησή του μέσα σε δυόμισι χρόνια δεν μπορεί να αποτελεί λόγο διαγραφής.
Για αρνητική εξέλιξη μίλησε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χίνης, σχολιάζοντας ότι δεν είναι θετικό στην πρώτη συνεδρίαση με τον νέο γενικό γραμματέα να εκτυλίσσονται τέτοιες καταστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
Αρνητικά στο θέμα ψήφισε και η παράταξη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- Προσκυνηματική εκδρομή στην Αροανία (Σοπωτό) Καλαβρύτων
- Άγγελος Αντωνόπουλος: «Αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά την παράνομη αφισοκόλληση εντύπων»
- Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης ενέκρινε την κυκλοφοριακή μελέτη – Οι βασικές αλλαγές στο κέντρο της πόλης
- Απόφραξη αγωγού ύδρευσης πηγής «Μαζιά» | Περιορισμό στην κατανάλωση νερού ζητά η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας
- Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης καλωσόρισε το νέο γενικό γραμματέα του Δήμου, Κώστα Αποστολόπουλο






