Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Πάνος Καμμένος στην τελετή για τον Ήρωα πιλότο Γρ. Βαλκανά στους Χράνους Μεγαλόπολης (vd)

Ο Πάνος Καμμένος στην τελετή για τον Ήρωα πιλότο Γρ. Βαλκανά στους Χράνους Μεγαλόπολης (vd)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου,  (ημερομηνία θανάτου του Ήρωα στην Κορυτσά), επίσημη τελετή στους Χράνους Μεγαλόπολης , για τον Γρηγόρη Βαλκανά , τον ήρωα πιλότο -πρώτου καμικάζι και απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο, η επίσημη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ήρωα.
Η παραλαβή έγινε από τον εγγονό του τον Γρηγόρη Βαλκανά.
Επίσημη αναγνώριση και ύψιστη τιμή στον Μεγαλοπολίτη Ήρωα του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά από την Πολιτεία
Η επίσημη αναγνώριση του πρώτου ουσιαστικά πιλότου – καμικάζι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Γρηγόριου Βαλκανά με καταγωγή από τους Χράνους Μεγαλόπολης, άργησε πολλά χρόνια αλλά πλέον η επίσημη Πολιτεία δια του ΥΠΕΘΑ τον αναγνωρίζει και τον τοποθετεί στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των Ελλήνων Ηρώων.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής οι πολιτευτές κ.κ. Αθανασόπουλος , Καρβελάς, Δαλιάνης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης παραβρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι των Χράνων και διοικητές μονάδων της Αεροπορίας και του Στρατού.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το τέλος της τελετής έκανε μια μεγάλη βόλτα στο χωριό και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Υποσχέθηκε ότι θα καθιερωθεί αυτή η μέρα σαν επίσημος εορτασμός του ήρωα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης. photo IMG_2987_zpsbjvgua23.jpg photo IMG_2990_zpsecmbtnjb.jpg photo IMG_2996_zps9wn8ajow.jpg photo IMG_3005_zpsnwehxuuy.jpg photo IMG_3007_zps0gkjbthf.jpg photo IMG_2889_zps2gqug8d8.jpg photo IMG_2892_zpsgjkjz5f7.jpg photo IMG_2901_zpsocfraw9v.jpg photo IMG_2912_zps32e8zvuo.jpg photo IMG_2923_zpsk0hwozhw.jpg photo IMG_2966_zpsrbhplh1c.jpg photo IMG_2968_zpstxhrhjjq.jpg

http://kafeneio-megalopolis.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...