Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλόπολη: Ενστάσεις από την Ορνιθολογική για τη Περιβαλλοντική Μελέτη του Λιγνιτωρυχείου

Μεγαλόπολη: Ενστάσεις από την Ορνιθολογική για τη Περιβαλλοντική Μελέτη του Λιγνιτωρυχείου
 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Λιγνιτωρυχείου ΔΕΗ Μεγαλόπολης κατέθεσε τις απόψεις τις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η βασική διαπίστωση είναι ότι, με την επέκταση των ορυχείων, φαίνεται να επιχειρείται από τη ΔΕΗ η αποφυγή της αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Παρόλο που η ΔΕΗ είχε δεχθεί την μελέτη που εκπόνησε η Ορνιθολογική για τη δημιουργία υγροτοπικών ζωνών στη θέση των λιγνιτωρυχείων και την είχε συμπεριλάβει στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία εγκρίθηκε και αποτέλεσε την βάση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2008, με τον σημερινό σχεδιασμό, όπως προτείνεται στην υπό διαβούλευση ΜΠΕ, ο σχεδιασμός αυτός παραβλέπεται.
Η διαφαινόμενη υπαναχώρηση της ΔΕΗ αναμφίβολα προκαλεί προβληματισμό σχετικά με το εάν τελικά υπαναχωρεί και αδιαφορεί για τις δυνατότητες της περιοχής για τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής στην μεταλιγνιτική περίοδο. Στην παρέμβασή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  ζητά να μην εγκριθεί η ΜΠΕ ή να αναπροσαρμοστεί κάνοντας ρητή αναφορά στις αρχές σχεδιασμού υγροτοπικών οικοσυστημάτων, ή να εκπονηθεί εκ νέου μελέτη αποκατάστασης με δημιουργία υγροτόπων λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση των ορυχείων.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...