Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: "Να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ για την απόφαση μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων στην Μεγαλόπολη"

Εύη Τατούλη: "Να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ για την απόφαση μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων στην Μεγαλόπολη"

Όλοι όσοι έχουν έννομο συμφέρον, όλοι όσοι έχουν ταχθεί ενάντια στην εγκατάσταση επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στην Μεγαλόπολη οφείλουν σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε χαβούζα την περιοχή.

Η Μεγαλόπολη με τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία αλλά και στο περιβάλλον δεν επιδέχεται καμία άλλη περιβαλλοντολογική επιβάρυνση. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει όλα τα επικίνδυνα απόβλητα της χώρας στην Αρκαδία για να αποφύγει πρόστιμα και δύσκολες αποφάσεις.

Η δημοσίευση σε ΦΕΚ του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που «θυσιάζει» την Μεγαλόπολη και την Πελοπόννησο και καταδικάζει τους πολίτες της σε έτι περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, πρέπει να βρει όλους τους φορείς, όλους τους πολίτες ενωμένους απέναντι στην απόφαση αυτή.

Έχει άλλωστε γίνει ξεκάθαρο από όλες τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, ότι η Μεγαλόπολη είναι υπερκορεσμένη περιβαλλοντικά περιοχή. Σε μια περίοδο μάλιστα που απαιτούνται γρήγορα μέτρα συμμόρφωσης της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Περιβαλλοντολογικής Μελέτης, η Μεγαλόπολη πρέπει να πάψει να είναι το θύμα κάθε κυβερνητικής αστοχίας που επιβαρύνει τους πολίτες της με επιπλέον κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. Η Μεγαλόπολη πρέπει να γίνει κοιτίδα του εναλλακτικού τουρισμού και της αρχαιοελληνικής πολιτείας με κέντρο το αρχαίο θέατρο της.

Σε αυτή λοιπόν την ιστορία που υποβαθμίζει περιβαλλοντολογικά την Αρκαδία, χωρίς να δημιουργεί καμία αναπτυξιακή προοπτική, νέες θέσεις εργασίας, ή οικονομική μόχλευση και είναι σε αντίθεση όλων όσων πρέπει να γίνουν οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι.

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν το συντομότερο δυνατό κοινή νομική εκπροσώπηση προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης της απόφασης στο ΣΤΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...