Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επικίνδυνα Απόβλητα στη Μεγαλόπολη – Το καμπανάκι κινδύνου είχε χτυπήσει από το Σεπτέμβριο …

Επικίνδυνα Απόβλητα στη Μεγαλόπολη – Το καμπανάκι κινδύνου είχε χτυπήσει από το Σεπτέμβριο …
 
Αναστάτωση και μεγάλη αναταραχή επικρατεί στη Μεγαλόπολη, αφού προχωρά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, να λειτουργήσει Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην περιοχή.
Για ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα για την Αρκαδία, πολλές αντιδράσεις έγιναν καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.
 
Όμως, από το Σεπτέμβριο του 2016, διαφαινόταν η αρνητική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Τότε το «Καλημέρα Αρκαδία» είχε αναδείξει την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε Χώρο για επικίνδυνα απόβλητα στη Μεγαλόπολη.
 
Από τότε, υπήρξαν κάποιες φωνές που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, από τότε, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης είχε αναδείξει το ζήτημα και είχε θέσει τους υπεύθυνους προς των ευθυνών τους. Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η απάντηση που πήρε ένα μήνα μετά άφηνε να διαφανεί πως η Μεγαλόπολη ήταν και πάλι ο “εύκολος στόχος” και πως είχε ήδη γίνει διαβούλευση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΔΕΑ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Κι ενώ τότε το θέμα δεν πήρε ιδιαίτερη έκταση, μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν απόλυτα την κρισιμότητα του θέματος και έχουν πλέον ξεσηκωθεί.
 
Αυτό το ΦΕΚ είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει νέα δημόσια τοποθέτηση Βλάση ότι η Μεγαλόπολη είναι ο εύκολος στόχος, ενώ ακολούθησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, το οποίο αποφάσισε κινητοποιήσεις με προσφυγή στο ΣτΕ και παρέμβαση στη ΔΕΗ. Κατόπιν, ακολούθησαν κι άλλες φωνές διαμαρτυρίας για την εξέλιξη αυτή.
 
Κάθε αντίδραση έχει τη σημασία της, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και σιωπηλός. Όμως, μία έγκαιρη αντίδραση (εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων) έχει μεγαλύτερη δυναμική και αξία.
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή η εξέλιξη θα είναι αρνητικά επιβαρυντική για το περιβάλλον και εν γένει το μέλλον της Μεγαλόπολης και η Αρκαδία δεν πρέπει να επιτρέψει αυτός ο σχεδιασμός να γίνει πραγματικότητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...