Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης | "Όχι" στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης | "Όχι" στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση
Μια από τις πιο πετυχημένες δημοτικές δομές που λειτουργούν σήμερα πανελλαδικά είναι η δομή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Η προσφορά τους εδώ και χρόνια ως φορέας εκπαίδευσης και ως δομή κοινωνικής και οικογενειακής στήριξης είναι αδιαμφισβήτητη.
Η νομοθετική διάταξη με την οποία επιχειρείται να επιβληθεί η σταδιακή ένταξη νηπίων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι μια διάταξη η οποία μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και καμία θετική εξέλιξη δεν θα προσφέρει, εφόσον και την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών και παιδιών διαταράσσει, και τον παιδαγωγικό ρόλο των εργαζομένων στις δομές αυτές υποβαθμίζει. Όμως θα επιβαρυνθούν και τα νηπιαγωγεία της πόλης με μεγάλο αριθμό νέων νηπίων στις ήδη υπάρχουσες τάξεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης συντάσσεται με τις θέσεις των εργαζομένων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και της ΚΕΔΕ, ζητά να μην ισχύσουν οι σχετικές διατάξεις αλλά με διάλογο και συνεργασία να προωθηθούν λύσεις που θα εξυπηρετήσουν την κοινωνία και συγχρόνως θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...