Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Υποκριτικές οι παραιτήσεις στελεχών της παράταξης «Μπούρα»

«Υποκριτικές οι παραιτήσεις στελεχών της παράταξης «Μπούρα»

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Ενότητα» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύσιο Παπαδόπουλο, πήρε θέση για τις εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ αλλά και τις παραιτήσεις που υπήρξαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η περιοχή της Μεγαλόπολης  βιώνει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της, μετά την απόφαση για πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων που αποφάσισαν οι 151 Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.                                                                                                                              

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ  «Μπορεί η κυβέρνηση να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές»                                                                        

Ενώ θα έπρεπε όλοι ενωμένοι εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία  να συνεχίσουμε τον αγώνα  για να μην γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπέβαλαν την παραίτηση τους  μέσω συνεντεύξεων και ανακοινώσεων στα ΜΜΕ, τρεις μέρες πριν την ψήφιση του σχετικού νομού έχοντας μαντικές ικανότητες. Στην ίδια ανακοίνωση με όψιμο υποκριτικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τη Μεγαλόπολη, καταγγέλλουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την πλειοψηφία του Δήμου. Ξέχασαν βέβαια τον ΟΤΕ, την Εφορεία, το ασφαλιστικό της ΔΕΗ που επί των ημερών του κ. Μπούρα  έφυγαν από τη Μεγαλόπολη.                                                                                                                                                                    

Έτσι στην πιο κρίσιμη στιγμή  για τους εργαζόμενους και την κοινωνία , με την παραίτηση τους , όχι μόνο διασπούν τον αγώνα, αλλά στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές και υπονομεύουν οποιεσδήποτε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο μέλλον.                                                                                     Ενώ γνώριζαν ότι το ενιαίο συντονιστικό όργανο, που αποτελείται από τους Περιφερειάρχες τους Δημάρχους Μεγαλόπολης της Δυτ. Μακεδονίας και Σωματείων της  ΓΕΝΟΠ ,  σε συνεδρίαση του  στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα, μέρες πριν τη ψήφιση του νομοσχέδιου, ομόφωνα είχε αποφασίσει να παραστούν όλα τα μέλη στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και οι παραιτήσεις να γίνουν σε χρονική περίοδο που θα αποφασιστεί αργότερα συνολικά και όχι μεμονωμένα, ο κ. Μπούρας για λόγους εντυπωσιασμού ανακοινώνει στα ΜΜΕ τις παραιτήσεις Πιστεύει άραγε κανείς ότι αν παραιτηθεί μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης θα σταματήσει η κυβέρνηση το ξεπούλημα  των μονάδων και των ορυχείων;                                                                                              

Η υποκρισία των παραιτήσεων στελεχών της παράταξης  κ. Μπούρα  ξεπερνά κάθε όριο θράσους. Παραιτούνται μόνο από το  Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από τις συνδικαλιστικές τους ιδιότητες. Την  οδύνη, την αγωνία και την πικρία τους για την πώληση της ΔΕΗ την εκφράζουν μόνο ως δημοτικοί σύμβουλοι και όχι ως συνδικαλιστές.                                                                                                            

 Δεν μπορεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή να γίνεσαι καλόγηρος Σαμουήλ και να επικαλείσαι το Κούγκι και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου να διασπάς τον αγώνα και να γίνεσαι Πήλιος Γούσης.                                                                                                                                                                            

Ο λόγος βέβαια των παραιτήσεων των συμβούλων του κ. Μπούρα δεν είναι το ενδιαφέρον τους για την πώληση της ΔΕΗ αλλά για την διάλυση του Δήμου.                                                                                                          

Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στον Δήμο όπως , η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, το ΚΑΠΗ, ο Παιδικός Σταθμός , ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, η Τηλεθέρμανση, η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η Οικονομική Επιτροπή, η υπηρεσία καθαριότητας, ύδρευσης, τα έργα κλπ. με επακόλουθο την αγανάκτηση των δημοτών και τελικό στόχο τις πρόωρες δημοτικές εκλογές.                                                    

Γι΄αυτό άλλωστε στις παραιτήσεις τους δεν αναφέρουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι σε ενδεχόμενες πρόωρες δημοτικές εκλογές.                                                                                                                                                        

Αφού απέτυχαν να κλέψουν την εκλογή με τα τρυπημένα ψηφοδέλτια του Ακόβου προσπάθησαν να οδηγήσουν τον Δήμο σε πρόωρες εκλογές εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανέργων των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και των Δημοτών.                                                                                                                        

Στήνοντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τις παραιτήσεις προσπαθούν  να κρύψουν τις  αδυναμίες, τα λάθη και την απραξία τους.                                                                                                              

Εμείς ως υπεύθυνη συμπολίτευση  και ως συνδυασμός ευθύνης απέναντι στους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας  χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στον αγώνα των εργαζομένων. Τους καλούμε έστω και τώρα να σταματήσουν να υποκρίνονται και με εντιμότητα απέναντι στη κοινωνία να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους  και να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για να μην περάσει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων. Να έλθουν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2-5-2018 για να προγραμματίσουμε μαζί τις επόμενες κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. με θέμα το ξεπούλημα των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων την Πέμπτη 3-5-2018.

Γιατί όπως έλεγε και  ο Λένιν «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι συνέπεια της δύναμης, η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...