Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τυρός | Εντός χρονοδιαγράμματος το έργο αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης

Τυρός | Εντός χρονοδιαγράμματος το έργο αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης
Το έργο αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης Τυρού, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος 1, προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος, όπως ανακοίνωσε -με ανάρτησή του - ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Αναλυτικά το έργο αφορά:

- Αντικατάσταση τμήματος του κύριου αγωγού διανομής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Τυρού. Συγκεκριμένα προτείνεται η αντικατάσταση των αρχικών 1.140,0 μέτρων του υφιστάμενου αγωγού από την δεξαμενή Τηγάνι μέχρι την είσοδο στον οικισμό. Ο εν λόγω αγωγός είναι κατασκευασμένος από PVC διαμέτρου Φ160 και προτείνεται η αντικατάσταση του με αγωγό από πολυαιθυλένιο (ΡΕ) 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης ΡΝ10 και ονομαστικής διαμέτρου Φ250. Σύμφωνα και με τους  υδραυλικούς υπολογισμούς η διατομή του υφιστάμενου αγωγού κρίνεται ανεπαρκής τόσο για τις σημερινές καταναλώσεις όσο και για τις μελλοντικές.

- Αντικατάσταση του συνόλου του αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου από την  γεώτρηση Τσέρφος. Το συνολικό μήκος του αγωγού ανέρχεται σε 7.130,00 μ. περίπου. Η αντικατάσταση προτείνεται να γίνει με αγωγό από πολυαιθυλένιο (ΡΕ) 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης ΡΝ16 και ονομαστικής διαμέτρου Φ225. Ο νέος αγωγός θα εκκινεί από φρεάτιο ρύθμισης-φόρτισης πλησίον της γεώτρησης και θα τροφοδοτεί τη νέα προτεινόμενη δεξαμενή Τηγάνι.

- Κατασκευή όλων των έργων υποδομής για την έδραση και σύνδεση της νέας δεξαμενής Τηγάνι σε γήπεδο περί τα 360,0 μ. βόρεια της υφιστάμενης δεξαμενής. Επισημαίνεται ότι η νέα δεξαμενή θα είναι όγκου περί τα 300,0 κ.μ, υπέργεια, μεταλλική προκατασκευασμένη. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα είναι αυτές που αφορούν στην κατασκευή των έργων για την έδραση της νέας δεξαμενής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας και του Προμηθευτή καθώς και όλες οι εργασίες για την σύνδεση της νέας δεξαμενής με το δίκτυο, την διασύνδεση της με την υφιστάμενη δεξαμενή Τηγάνι, την κατασκευή της διάταξης υπερχείλισης και εκκένωσης κλπ. Επίσης περιλαμβάνεται τόσο η προμήθεια όσο και η τοποθέτηση της δεξαμενής.

- Κατασκευή του αγωγού σύνδεσης των δύο δεξαμενών (προτεινόμενης και υφιστάμενης) στη θέση Τηγάνι. Ο αγωγός κατασκευάζεται από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης ΡΝ10 και ονομαστικής διαμέτρου Φ160. Το συνολικό μήκος του αγωγού ανέρχεται σε 360,0 μ. περίπου.

- Κατασκευή του νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την γεώτρηση Ζενές έως τη νέα προτεινόμενη Δεξαμενή Ζαρίτσι. Συγκεκριμένα το υδραγωγείο περιλαμβάνει την κατασκευή του αντλιοστασίου της νέας γεώτρησης στη θέση Ζενές δυναμικότητας 10 κ.μ./ω, το φρεάτιο ρύθμισης-φόρτισης του αγωγού μεταφοράς από την γεώτρηση μέχρι την δεξαμενή και τον αγωγό μεταφοράς. Ο αγωγός κατασκευάζεται από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης ΡΝ20 και ονομαστικής διαμέτρου Φ90. Το συνολικό μήκος του αγωγού μεταφοράς ανέρχεται σε 2.390,0 μ. περίπου.

- Κατασκευή δεύτερου κλάδου του νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την γεώτρηση Ζενές έως την υφιστάμενη δεξαμενή Τηγάνι. Με την κατασκευή αυτού του κλάδου θα  υπάρχει η δυνατότητα να τροφοδοτούνται από τη νέα γεώτρηση εναλλακτικά η προτεινόμενη Δεξαμενή Ζαρίτσι και η υφιστάμενη Δεξαμενή Τηγάνι. Ο αγωγός κατασκευάζεται από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης ΡΝ16 και ονομαστικής διαμέτρου Φ90. Το συνολικό μήκος του αγωγού μεταφοράς ανέρχεται σε 1.200,0 μ. περίπου.

- Κατασκευή όλων των έργων υποδομής για την έδραση και σύνδεση της προτεινόμενης δεξαμενής Ζαρίτσι. Επισημαίνεται ότι η νέα δεξαμενή θα είναι όγκου περί τα 100,0 κ.μ, υπέργεια, μεταλλική προκατασκευασμένη. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα είναι αυτές που αφορούν στην κατασκευή των έργων για την έδραση της νέας δεξαμενής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας και του Προμηθευτή καθώς και όλες οι εργασίες για την σύνδεση της νέας δεξαμενής με το δίκτυο, την κατασκευή της διάταξης υπερχείλισης και εκκένωσης κλπ. Επίσης περιλαμβάνεται και η προμήθεια όσο και η τοποθέτηση της δεξαμενής.

- Κατασκευή του αγωγού σύνδεσης της νέας δεξαμενής Ζαρίτσι με το υφιστάμενο δίκτυο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...