Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο έργο ύδρευσης σε οικισμό της Νότιας Κυνουρίας

Νέο έργο ύδρευσης σε οικισμό της Νότιας Κυνουρίας

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για την υλοποίηση του έργου ύδρευσης του Αγίου Βασιλείου στη Νότια Κυνουρία.

Ο οικισμός του Αγίου Βασιλείου Νότιας Κυνουρίας υδρεύεται από την πηγή «Μεγάλη Βρύση».

Το υφιστάμενο δίκτυο μεταφέρει νερό από την πηγή στις δεξαμενές ύδρευσης του οικισμού, με αγωγό μήκους 4.746μ.

Η πηγή «Μεγάλη Βρύση» χρησιμοποιείται για την ύδρευση του οικισμού από το 1995, όταν κατασκευάστηκε το εξωτερικό υδραγωγείο με τον βαρυτικό αγωγό.

Σήμερα η πηγή βρίσκεται εκτεθειμένη τόσο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως φερτά υλικά και κατολισθήσεις, όσο και σε ανθρωπογενείς κινδύνους καθώς φέρει υποτυπώδη μέσα περίφραξης και προστασίας.

Η παροχή της πηγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι ικανοποιητική και συχνά στον οικισμό αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης νερού τα οποία οφείλονται στην μικρή παροχή, στις εποχιακές διακυμάνσεις και στις συχνές βλάβες του δικτύου.

Ένα σημαντικό τμήμα της υδροφορίας της πηγής μένει ανεκμετάλλευτο και χάνεται εκτός της υδροσυλλογής, καθώς η θέση της υδροφορίας έχει μετατοπιστεί ελαφρά ώστε να ξεφεύγει από τα όρια της υδρομάστευσης.

Επίσης η δεξαμενή συλλογής έχει υποστεί φθορές.

Το εξωτερικό υδραγωγείο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνουν

αρκετές αποσπασματικές παρεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση τμημάτων των αγωγών με

σωλήνες μεγαλύτερης διατομής και σημαντικά μεγαλύτερης αντοχής, η κατάργηση

ορισμένων φρεατίων και μίας δεξαμενής και η τροποποίηση ορισμένων άλλων φρεατίων.

Σήμερα εξακολουθούν να παρουσιάζονται βλάβες, το υδραγωγείο αποτελείται από τμήματα αγωγών διαφορετικής διατομής και αντοχής, τμήματα των παλαιών αγωγών PVC σε ορισμένα σημεία έχουν αποκαλυφθεί ενώ αρκετά φρεάτια χρειάζονται επισκευές και συντήρηση.

Τέλος η χλωρίωση του νερού γίνεται με χειροκίνητη ρύθμιση και η κεντρική δεξαμενή του οικισμού δεν είναι ηλεκτροδοτημένη.

Με το παρών έργο θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντικατάσταση και

προστασία της υδροσυλλογής, την αξιοποίηση του συνόλου του διαθέσιμου νερού από την πηγή, τη βελτίωση του υδραγωγείου και την εξασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων ανέρχεται στο ποσό των 20.000,00 € πλέον ΦΠΑ ήτοι: 24.600,00 €.

Οι πόροι για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης θα προέρχονται και θα

 εκταμιεύονται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, που θα συνεισφέρει το ποσό των 20.000,00 € πλέον ΦΠΑ, ήτοι 24.600,00€ προερχόμενο από ιδίους πόρους του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Η εκταμίευση του ως άνω ποσού που συνεισφέρει ο Δήμος θα γίνεται προς την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ με την έκδοση Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών, με την πιστοποίηση του έργου από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης, όπως αυτή προβλέπεται στην παρούσα σύμβαση.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της παρούσας σύμβασης αφορά σε διάστημα έξι (6) μηνών, από την υπογραφή της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...