Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες του Λεωνιδίου (vd)

Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες του Λεωνιδίου (vd)

"Αγαπάμε τη γη μας, παλεύουμε για την επιβίωσή μας" έγραφε πανό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεωνιδίου, στην κινητοποίηση της Κυριακής.

Αγρότες με τρακτέρ κι άλλα οχήματα βγήκαν ειρηνικά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα συσσωρευμένα προβλήματά τους και να ζητήσουν λύσεις προκειμένου να μην ξεκληριστεί η αγροτιά.

"Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Έχω να στείλω ένα μήνυμα, ότι αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να κάνουν, αλλά μπορούν να κάνουν λίγα που για εμάς είναι σημαντικά. Τα φάρμακα λιγοστεύουν, οι σπόροι αχρηστεύονται, οι ιώσεις έχουν έρθει η μία πίσω από την άλλη, εργάτες δεν έχουμε. Μόνο προβλήματα. Αυτά η κεντρική εξουσία τα γνωρίζει. Πριν 20 χρόνια, όταν ψηφίστηκε για την πράσινη ενέργεια και τα φωτοβολταϊκα, το κράτος έδωσε άδειες με πολύ καλή τιμή για να έχει κίνητρο ο καθένας για να φτιάξει φωτοβολταϊκά. Έτσι, εμείς γνωρίζουμε ότι στο λογαριασμό της ΔΕΗ μας έρχεται ένα μπουγιουρντί για την πράσινη ενέργεια. Για εμάς τους αγρότες, κανείς δεν μας έδωσε ένα ελαφρυντικό τα τελευταία 20 -30 χρόνια. Όλα τα φορτία τα παίρνει ο αγρότης. Δυστυχώς, αυτό που κάνει διαχρονικά η Πολιτεία δεν βγαίνει. Πολύ ευχαρίστως, αν μας καλέσουν, να πάμε να το συζητήσουμε. Θέλουμε να μείνουν τα παιδιά μας στα κτήματα και να υπάρχει αγροτιά" είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Λεωνιδίου, Ηλίας Πουτσελάς. 

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης έδωσε συγχαρητήρια στους αγρότες για τη διαδήλωση που είναι ειρηνική. "Τα αιτήματα είναι καθ΄ όλα δίκαια και είναι τα ελάχιστα που ζητάτε. Η πολιτική έρχεται από πολύ ψηλά. Εμείς ως Δήμος Νότιας Κυνουρίας, ο πρωτογενής τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Όσο και να έχουμε πάει μια τουριστική ανάπτυξη, δεν παραβλέπουμε ότι ο πρωτογενής τομέας παράγει στην περιοχή μας. Ό,τι χρειαστεί, θα είμαστε δίπλα μας"/

Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με πορεία στο κέντρο του Λεωνιδίου. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...