Λεωνίδιο | Εκδήλωση προς τιμήν 11 αγωνιστών του ΕΛΑΣ που εκτελέστηκαν τον Ιούλιο του 1944
Εκδήλωση προς τιμήν των δολοφονηθέντων αγωνιστών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλη του 1944 διοργάνωσε σήμερα το πρωί, η Κομματική Οργάνωση Νότιας Κυνουρίας του ΚΚΕ.
Στη συγκεκριμένη ρεματιά εκτελέστηκαν 11 αντιστασιακοί πατριώτες, μαχητές του ΕΛΑΣ από τους Γερμανούς ναζί με υπόδειξη των δοσιλόγων.
«Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας - Συνεχίζουμε τον αγώνα τους» αναφώνησαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο μνημείο. Εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό καταδικάζοντας την βάρβαρη γενοκτονία του Ισραήλ. Απαίτησαν απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
902.gr
Tags:
ΚΚΕ Νότιας Κυνουρίας,Σχετικά Άρθρα
- Ιερές Ακολουθίες στο Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Δωδεκαμέτρου Γορτυνίας
- Οι αγρότες της Βόρειας Κυνουρίας αποφασίζου για κινητοποιήσεις!
- "Η Πόλη των Ονείρων" | Μουσική εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης
- ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας: "Η μνήμη της Εθνικής Αντίστασης δεν είναι απλώς μια επέτειος, αλλά οδηγός για το παρόν και το μέλλον"
- Η Αγγελική Χριστοπούλου μιλάει για την πρόληψη κατά της Βίας των γυναικών





