Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προχωρά η μελέτη οριοθέτησης του ποταμού Δαφνώνα στο Λεωνίδιο!

Προχωρά η μελέτη οριοθέτησης του ποταμού Δαφνώνα στο Λεωνίδιο!
Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο Νότιας Κυνουρίας και Αναπτυξιακή Πάρνωνα για τη μελέτη οριοθέτησης του ποταμού Δαφνώνα.
Η οριοθέτηση του ρέματος Δαφνώνα σε μήκος 6,4 χλμ και κύρια στο τμήμα που διέρχεται στον οικισμό του Λεωνιδίου και στις εκβολές του ρέματος, αποτελεί μία αναγκαιότητα που στηρίζει την ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας και την οργάνωση των χρήσεων γης σε κοινόχρηστους χώρους. Προκύπτει ως ανάγκη που συμβάλλει στον προσδιορισμό των απαραίτητων έργων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και για την οργάνωση χρήσεων που δεν παρεμβαίνουν στα όρια του ρέματος.
 
Το ρέμα Δαφνώνα βρίσκεται στο υδατικό διαμέρισμα Ανατολικής Πελοποννήσου (ΥΔ 03) στη λεκάνη απορροής Ρεμάτων Αργολικού Κόλπου (GR31), που καταλαμβάνει έκταση 5.296 τετ. χλμ., σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 706/2010 (ΦΕΚ 1383/Β/2-9-10) απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.
Το ρέμα Δαφνώνα αναπτύσσεται σε λεκάνη απορροής 381 τετ. χλμ. Στην παρούσα εξετάζεται η οριοθέτηση του ρέματος σε μήκος 6,4 χλμ.
 
Με την οριοθέτηση του ρέματος προσδιορίζεται το πλάτος της ζώνης το οποίο απαιτείται για την κατασκευή των απαραίτητων υδραυλικών αντιπλημμυρικών έργων, ενώ η οριοθέτηση γίνεται και από τις δύο όχθες αυτού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...