Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δράση για το Bullying από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου

Δράση για το Bullying από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου σε συνεργασία με
>την Κα Γεωργία Καρούτζου, Σχολική Σύμβουλο Α΄θμιας Εκπαίδευσης στην Κυνουρία,
>την Α΄/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας,
>τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κο Τσαγκούρη,
>τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄,
προσκάλεσε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στο χώρο του σχολείου, τους «ΜΥΘΟΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ», μια θεατρική ομάδα τριών γυναικών που δραστηριοποιούνται στο θεατρικό – διαδραστικό παιχνίδι και στην αφήγηση παραμυθιών.. Λίγα λόγια για το project που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές των δύο μεγάλων τάξεων του σχολείου μας :
“Βοο-Bullying” project…
Πρόκειται για ένα project που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, με τη χρήση ποικίλων θεατρικών τεχνικών, οι μαθητές ενθαρρύνονται να παρέμβουν στην εξέλιξη της ιστορίας μέσα από κάποιο ρόλο. Έτσι, δημιουργείται ένα ασφαλές πλαίσιο διαλόγου όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εξωτερικεύσουν σκέψεις και συναισθήματα, να συζητήσουν ζητήματα που τους αφορούν, να σχεδιάσουν πιθανούς τρόπους δράσης. Πρωτεύοντα ρόλο στην όλη διαδικασία έχει η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και η τόνωση της αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων.
Στόχοι project:
>Η δημιουργία ενός ευχάριστου και αποδοτικού κλίματος.
>Η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
  • >Η καλλιέργεια της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ομάδας (λεκτική και σωματική), η ανάπτυξη της συνεργασίας, του διαλόγου, της ενεργής συμμετοχής μέσω πρωτοβουλιών.
  • >Η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών, βάζοντας τον εαυτό τους στο ρόλο του θύματος, του θύτη και του παρατηρητή.
  • >Τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και ενδυνάμωση της ομάδας μέσα από τις εναλλακτικές προτάσεις/πιθανές λύσεις, του προβλήματος.
Το project κύλησε πάρα πολύ καλά και κατάφερε να ξεδιπλώσουν τα παιδιά τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους πάνω σε ένα τεράστιο σύγχρονο πρόβλημα της κοινωνίας μας, μπαίνοντας σε διάφορους ρόλους.
Ο Σύλλογος Γονέων στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις, εντός και εκτός σχολικού χώρου και θα προσπαθεί για το καλύτερο για τα παιδιά μας , πάντα με άψογη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας και το Δήμο.
ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...