Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο - Οι μαθητές τίμησαν τους αγωνιστές του 1821 (vd)

Λεωνίδιο - Οι μαθητές τίμησαν τους αγωνιστές του 1821 (vd)
Μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων του Λεωνιδίου τίμησαν σήμερα το πρωί τους αγωνιστές του 1821, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων και στις προτομές του Μανώλη Δούνια και του αρχηγού των Τσακώνων Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη. 
Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν δοκιμαστική παρέλαση παρουσία του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου.
Το πρόγραμμα του αυριανού εορτασμού έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  • Ώρα 07:00  θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
  • Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Έλλη Μαργέτη. 
  • Στη συνέχεια, Σχολεία, Αρχές, Οργανώσεις κλπ, με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Πόλεως, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, σύντομη ομιλία Δημάρχου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο. 
  • Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών με τις Σημαίες των σχολείων τους προς τιμήν των αγωνιστών του 1821. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.
  • Ακολουθεί Δεξίωση στο Δημαρχείο.


www.leonidion.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...