Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με εθνικό παλμό γιόρτασαν οι Αρκάδες την 198η επέτειο απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Με εθνικό παλμό γιόρτασαν οι Αρκάδες την 198η επέτειο απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των νέων Αρκάδων στον εορτασμό της 198ης επετείου της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς και στον εορτασμό των 60 χρόνων της δημιουργικής δράσης του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Κολοκοτρώνης», tο Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 στο πολυτελές «Merrimu» στην Murrumbeena.

Εκατοντάδες νέοι και νέες της δεύτερης και τρίτης γενιάς χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι και τις πρωινές ώρες, φορτισμένοι από τις νότες της ορχήστρας «Μελωδία» και αναβίωσαν τους χορούς των Κολοκοτρωναίων και την Αρκαδική λεβεντιά.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βικτωρία, ο κ. Κωνσταντίνος Προκοπίου με την σύζυγό του κ. Ανδριανή Προκοπίου, ο κ. Λεωνίδας Βλαχάκης από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ο κ. Μίλτος Μιχαηλάς Γ. Διευθυντής της Sydney Bank και κύριος χορηγός της εκδήλωσης, με τη σύζυγό του κ. Δέσπω Μιχαηλά και τους συνεργάτες του κ. Θεοχάρη Αλαβέρα και τον κ. Σωτήρη Πλέσσια, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Α.Α. Holdings και ευεργέτης του Παναρκαδικού Συλλόγου, ο κ. Σωτήρης Χατζημανώλης αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης με τη σύζυγό του κ. Πόπη Τάμη, ο Κωνσταντίνος Δημαράς Διευθυντής του σχολείου Αγίας Αικατερίνης και πολλοί Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι Οργανισμών.

Τους ανωτέρω όπως και όλους τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν διαδοχικά οι πρόεδροι κ. Χρύσα Κανατά από τον Παναρκαδικό Σύλλογο και ο κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αυστραλίας, ευχαρίστησαν τους χορηγούς και μίλησαν για τη σημασία που έχει για τον παγκόσμιο Ελληνισμό η απελευθέρωση της Τριπολιτσιάς καθώς και τα εξήντα χρόνια εγκατάστασης των Αρκάδων στην Αυστραλία. Μίλησαν επίσης και για το βιβλίο της ιστορίας των Αρκάδων στην Αυστραλία το οποίο εκπονήθηκε περισσότερο από τρία χρόνια από τον Καθηγητή κ. Αναστάσιο Τάμη και η έκδοσή του είχε αποφασιστεί νε συμπέσει με τον εορτασμό των 60 χρόνων.

Αναφέρθηκαν στην σημασία του που έχει για αυτούς και τις γενιές που έρχονται και ζήτησαν να το υποστηρίξουν και να το αγοράσουν διότι σε λίγους μήνες θα είναι δυσεύρετο.

Στη συνέχεια μίλησαν:

Ο κ. Λεωνίδας Βλαχάκης ο οποίος αντιπροσώπευσε την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και μετέφερε τα συγχαρητήρια του προέδρου κ. Β. Παπαστεργιάδη για την έκδοση του βιβλίου και τις προσωπικές ευχές του στον εορτασμό των 60 χρόνων και στην επιτυχία του βιβλίου. Στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής Α. Τάμης ο οποίος ευχαρίστησε τους νέους που εκτίμησαν και αγόρασαν το βιβλίο. Ο κ. Δ. Μιχαλόπουλος εκθείασε το βιβλίο για το περιεχόμενό του λέγοντας ότι είναι ένα βιβλίο αναφοράς των μελλοντικών γενιών για τη ζωή και τις επιτεύξεις των Αρκάδων της Αυστραλίας. Επίσης αναφερόμενος στον εορτασμό της 198ης επετείου της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς μεταξύ των άλλων που είπε διάβασε και το μήνυμα του Προέδρου Π. Παυλόπουλου που ανήγγειλε προς την Τουρκία κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσιάς στην Τρίπολη στης 30/09/19.

Τέλος, ο κ. Μίλτος Μιχεηλάς, διευθυντής της Τράπεζας Sydney, κύριος χορηγός των εκδηλώσεων βιβλίου και ετήσιου χορού, ευχαρίστησε το Δ.Σ του Παναρκαδικού Συλλόγου που έδωσε την ευκαιρία στην Τράπεζα Sydney να συμμετάσχει σε αυτές τις σπουδαίες και σημαντικές εκδηλώσεις του.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε με μεγάλη επιτυχία από τον Con Laz.

https://neoskosmos.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...